Ohlasy 48.kolo

Jan Kovář #43: Musíme se vzpamatovat a jít dál

Plzeň – Až ve čtvrtém zápase padli indiáni s nováčkem v extralize – s Chomutovem. Přestože v utkání vedli, nakonec museli po těsné prohře klopit hlavu. „Oni nehráli moc dobře první třetinu, pak přidali na důrazu, hráli lépe do těla,“ popisuje Jan Kovář.

Honzo, jak zhodnotit utkání v Chomutově?
Začali jsme v první třetině dobře, útočně, hráli jsme to, co jsme chtěli. Po přestávce jsme špatně nastoupili, dostali jsme ihned gól a přišla série vyloučení a to se s námi táhlo až do konce zápasu. Byli jsme hodně na trestné lavici a tento fakt duel hodně ovlivnil.

Naopak vám se přesilovek příliš nedostalo…
Byly to naše blbosti, zbytečné fauly. Sice jsme moc přesilovek neměli, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Prostě jsme prohráli a bylo to díky nám.

Výhodu jste si zahráli až v závěru a rovnou v šesti hráčích..
Tady ta varianta se moc netrénuje. Spíše se snažíme vše házet na bránu, jednu velkou šanci jsme v závěru nevyužili. Musíme se ale vzpamatovat a jít dál.

Opět vás byl dnes plný led, cítíte se v herní pohodě?
Těžko říct, já se snažím pořád stejně. Jednou to jde více, jindy méně, ale makám vždy naplno.

Pomáhá vám, že váš útok se za celý rok prakticky nezměnil?
Je pravda, že spolu takhle hrajeme od začátku sezóny. Chvilku se k nám protočil Jožo Balej, ale jinak jsme takhle spolu prakticky od léta. Myslím, že si sedíme, víme o sobě. Ale musíme přidat více branek, nějaké šance jsme dneska zase měli a neproměnili.

Pomohl vám i fakt, že spekulace o vašem přestupu jsou ukončeny?
Já nevím. Možná, že to tak trošku je, ale nechci se na to vymlouvat. Nebyla to lehká situace, já vůbec nevěděl, co bude. Neměl jsem v té chvíli žádné slovo, jen jsem čekal, jak se to vyvine. Přesto jsem se snažil soustředit na hokej, hrát. Bohužel to bylo i v období, kdy se nám nedařilo, ani mě osobně. Nechci říkat, že to bylo tím nebo ne. Takový je jednoduše sportovní život – jednou to jde, jednou ne.

Duel byl dnes shodně na ostrý nože, bylo to hodně cítit?
Oni nehráli moc dobře první třetinu, pak přidali na důrazu, hráli lépe do těla. Bohužel my jsme hráli hodně hokejkami a faulovali.

Jak jste viděl ze svého pohledu melu a následné vyloučení Dvořáka do konce zápasu?
Já abych řekl pravdu, tak jsem to nějak extra neviděl. Nechci tedy říkat, jak to bylo, protože si nejsme jistý.

Týmy pod vámi dnes také zaváhaly, pomůže vám do příštího utkání fakt, že jste stále první a máte vše ve vlastních rukou?
Já sleduji spíše České Budějovice kvůli bráchovi, aby se také dostaly do play-off. Ale samozřejmě my už to chceme udržet. Vedli jsme téměř celo sezónu, bohužel se nám nyní nedaří. Musíme se vrátit k poctivému hokeji, jaký jsme předvedli doma s Vítkovicemi a na Spartě a hlavně poctivě odzadu.

Už se těšíte na nedělní souboj s Jakubem?
Naši zase budou nervózní (úsměv). Uvidíme, jaké to bude.

Máte pro bratra opět připraven nějaký ten gól?
Kéž by (smích).

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!