Preview 49.kolo

Blíží se souboj pivních měst!

Plzeň – Závěr základní části Tipsport extraligy se nám blíží a indiáni čekají již jen dva domácí duely. V rámci devětačtyřicátého kola se představí v ČEZ Aréně České Budějovice, které se Západočechy letos uhrály jediný bod – právě v jejich domovském stánku. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy ve finálových bojích o první příčku!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC MOUNTFIELD

ČEZ Aréna, Plzeň
17. února 2013
49. kolo hokejové Tipsport extraligy

Dokonce šestkrát zkřížili v předloňské sezóně hokejky indiáni s Mountfieldem a i minulý rok to vypadalo velmi podobně. Již v přípravě svedla k souboji oba soky European Trophy a i díky této výhře v prodloužení vyhráli právě Západočeši tabulku skupiny EAST. Další nájezd modrobílých do Budvar Arény si již ale Jihočeši pohlídali a ubránili jí v poměru 4:2, když po celý zápas vedli. A do třetice. Tentokráte domácí srovnali v trojnásobném oslabení pár vteřin před třetí sirénou, ovšem druhý bod brala Plzeň. V souboji o umístění na Red Bulls Salute 2011 se karta obrátila, svěřenci kouče Jelínka smazali dvoubrankový náskok soupeře v posledních necelých dvou minutách a opět brali i bonusový bod. V extralize pak Jihočeši v ČEZ Aréně uhráli ve dvou střetnutích jeden bod.
Letos se oba celky potkaly při posledním přípravném utkání indiánů. V něm se Plzeň prezentovala zlepšeným výkonem a nakonec si do kabin odnesla zaslouženou výhru 5:3, kterou modrobílí potvrdili i v extralize, když zvítězili v Budvar Aréně přesvědčivě 4:1. Další výlet na jih Čech, nutno říci, že s velice prořídlou sestavou, ale již Západočechům body nepřinesl. V rámci sedmého kola ET totiž domácí brali všechny body za výhru 3:2. V extralize pak stejným výsledkem uspěli modrobílí i před svými fanoušky, ale až v nájezdech. Naposledy v Českých Budějovicích indiáni brzy prohrávali o dvě branky, nakonec však stejným rozdílem vyhráli. Jak si oba týmy povedou nyní?

Dosavadní výsledky

Jihočeši nezačal sezónu nejlépe, když na úvod doma podlehli Vítkovicím 2:5 a nestačili ani v Litvínově. Následovala série tří výher, ovšem na tu zase pěti proher. Celkem si Mountfield připsal v první polovině základní části jen deset tříbodových vítězství. V dalších dvaadvaceti duelech to však již bylo jiné kafe, z posledních jedenácti zápasech posbíraly Budějovice čtyřiadvacet bodů, což je o třináct více než Plzeň.

Změny v kádru

Samozřejmě začneme u jmen nejzvučnějších, dočasných výpomocí při výluce v NHL - Václav Prospal, Radek Martínek, Martin Hanzal a Milan Michálek. Dále tým posílil o Ladislava Kohna z Třince, Vlastimil Lakosil střídavými starty vypomohl při zranění Kováře. V týmu se mihl i Milan Toman z Mladé Boleslavi, Lukáš Luňák hostuje ze Sparty. Z Žiliny pak kádr posílil o Vladimíra Škodu a Tomáše Hranta. Naopak Rudolf Červený hostuje ve městě automobilů.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Mountfield:

Postavení v tabulce: 8.
Počet bodů: 72
Počet vstřelených branek: 128
Počet inkasovaných branek: 141
Nejproduktivnější hráč: Aleš Kotalík 34 (14+20)
Nejlepší střelec: Jiří Šimánek - 16 branek
Nejlepší nahrávač: Aleš Kotalík - 20 asistencí
Nejtrestanější hráč: Aleš Kotalík - 66 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Ladislav Kohn +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Rudolf Červený -14
Gólmani:

Jakub Kovář       – 1372 minut / pr. 2,06 , 93.34%
Pavel Kantor      – 1343 minut / pr. 3,17 , 89.93%
Lukáš Sáblík      –  144 minut / pr. 5,00 , 84.00%
Vlastimil Lakosil –   49 minut / pr. 6,12 , 84.85%




HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 87
Počet vstřelených branek: 154
Počet inkasovaných branek: 118
Nejproduktivnější hráč: Martin Straka 54 (15+39)
Nejlepší střelec: Václav Pletka - 27 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 39 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 128 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +26
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -13
Gólmani:
Marek Mazanec – 1005 minut / pr. 2,33 , 91,84%
Rask Tuukka   –  993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Adam Svoboda  –  939 minut / pr. 2,68 , 92,11%
 

Výsledky posledních zápasů:

HC Mountfield 5
HC Oceláři Třinec 3
(1:2, 3:1, 1:0)






Branky a nahrávky: 2. Langhammer (Vráblík, Knotek), 37. Kotalík (Dej), 38. Podlešák, 40. Podlešák (Suja, Harant), 52. Kotalík (Knotek) - 3. Růžička (Peterek, Hrabal), 17. Růžička (Roth), 25. Rákos (Hrabal).
HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, Květoň - Rousek, Červený, Luňák.



Piráti Chomutov 4
HC Škoda Plzeň 3
(0:1, 2:1, 2:1)





Branky a nahrávky: 21. Hruška (Divíšek, Kubinčák), 26. Palin (Kraft, Hřebejk), 49. Šagát (Hřebejk, Macháček), 51. Divíšek (Kubinčák, Hruška) - 15. Balej (Kovář, Jeřábek), 37. Balej (Slovák, Hanzlík), 53. Slovák (Vampola, Straka).
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo - Vampola, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Balej, Kašpařík, Johnson - Dvořák, Lev, Hollweg.