Ohlasy 52.kolo

Jan Kovář #43: Teď již není kam uhnout, musíme být úplně jiné mužstvo!

Plzeň – Je dobojováno. Základní část Tipsport extraligy v sezóně 2012/2013 je minulostí, indiáni v posledním kole nestačili opět ve velmi okleštěné sestavě na Oceláře. „První třetinu jsme se drželi, na začátku druhé jsme udělali dva fauly a Třinec je natolik silné mužstvo, že to potrestá,“ popisuje Jan Kovář.

Honzo, dnes opět plzeňský lazaret…
Přesně. Máme pět, šest útočníků nemocných, do toho Martin Straka má také nějaké zdravotní problémy, chybí i obránci. Navíc od minulého utkání onemocněli další čtyři hráči. Takže sestava byla hodě taková prořídlá.

Jak zhodnotit samotném utkání v Třinci?
První třetinu jsme se drželi, na začátku druhé jsme udělali dva fauly a Třinec je natolik silné mužstvo, že to potrestá. My jsme byli do útoku hodně jaloví, proto to skončilo, jak to skončilo.

Celkově třetí místo, je to úspěch nebo zklamání?
Před sezónu, kdyby nám to někdo řekl, tak jsme samozřejmě spokojení, ale po tom průběhu převažuje spíše zklamání. Z posledních šestnácti zápasů jsme vyhráli snad jen dvakrát, to je strašně špatný. Teď již není kam uhnout, musíme být úplně jiné mužstvo.

Nyní na vás čeká Litvínov…
Ono je to tak nějak asi jedno. Síla všech mužstev je hodně vyrovnaná. My jsme nekalkulovali, koho bychom mohli mít. Snažili jsme, bohužel nám to teď nešlo a musíme to otočit.

Co říci k soupeři?
Když jsem se včera díval na Den poté, tak jsem zjistil, že mají dobré nájezdy (úsměv). Teď vážně. Táhnou je Franta Lukeš, Víktor Hübl, ti hrají fantasticky. Mají silné všechny čtyři formace, dobře jim chytá gólman, takže určitě výborný tým. My se na ně musíme důkladně připravit. Víme dopředu, kdo nás čeká, takže trenéři můžou něco vymyslet, skoukneme videa a musíme vyhrát.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!