Preview 1. a 2. zápas ČF

Čtvrtfinále otevírá svou bránu!

Plzeň – A je to tady! Fanoušci indiánů se dočkali - otevírají se brány play-off. Na indiány čeká ve čtvrtfinále Litvínov, tedy soupeř, který byl před dvěma lety nad jejich síly. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy v dobách, kdy vás hráči nejvíce potřebují!



HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
8. a 9. března 2013
1 a 2. zápas čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy

V loňské sezóně jasně platilo, že domácí si svůj hrad před cizími nájezdníky vždy uhájí, alespoň tedy co do vzájemných zápasů. V tom prvním domácí Plzeň udolala sveřepý Litvínov těsně 2:1. Zato na severu Čech se děly věci. Chemici nastříleli Plzni osm branek, ti kontrovali jen dvěma a domů si pak odvezli nejvyšší prohru v sezóně vůbec. Doma ale svěřenci Mariana Jelínka tuto vzpomínku rychle zaplašili, soustředili se na poctivý sběr bodů a své fanoušky přesvědčili výhrou 4:1. Stejnou mincí však odpověděli Severočeši. Letos začali lépe Západočeši, kteří po zajímavé přestřelce uspěli 6:4 před svým fanoušky a podařilo se jim vyhrát i v Litvínově 2:1. Hattrick pak dokonali modrobílí znovu doma, když uspěli 3:2. V zatím posledním měření sil na severu Čech uzmuli hosté domácím bod. Jak si povedou oba týmy nyní?

Zásahy v kádru

Jestli někdo s Plzní zahýbal s přestupovým trhem během právě probíhajícího extraligového ročníku prakticky nejméně, je to Verva. Ta pouze odeslala na dva měsíce v říjnu na hostování do Liberce Jana Holuba a dva dny po Štědrém dni přivítala ve svém kádru z Ruska Kamila Piroše, konkrétně z celku Avtomobilist Jekatěrinburg. V lednu pak odešel do Chomutova Vojtěch Kubinčák a k poslednímu přestupnímu dni si vyřídil hostování v Ústí nad Labem Martin Frolík.

Základní část

Velkým překvapením jsou výkony Vervy. Tým, který pravidelně balancoval na hraně předkola, skončil na šestém místě, na třetí Západočechy ztratil jen šest bodů. Severočeši začali sezónu prohrou v ČEZ Aréně, ale ve zbylých zápasech první čtvrtiny již jen čtyřikrát nebodovali. Dalších třináct utkání bylo ještě povedenějších, když Litvínovští pouze třikrát odcházeli z ledu s prázdnou – s Plzní, Zlínem a v Třinci. Dohromady tak Verva posbírala 46 bodíků, v další polovině 37, což lze hodnotit jako velmi vyrovnané výkony po celou základní část. V posledních deseti duelech navíc Litvínov pouze dvakrát nebodoval.

Klub rozdá na prvním čtvrtfinále fanouškům tleskátka

Vedení hokejového klubu připravilo pro nadcházející zápasy play-off tzv. tleskátka na fandění. Ta budou připravena pro každého návštěvníka zimního stadionu před prvním domácím zápasem. Je důležité s sebou tato tleskátka nosit i na další utkání play-off, neboť rozdána budou pouze v pátek 8.3.2013, rezerva bude zdarma k dispozici na kanceláři distribuci vstupenek. .

Se vstupenkou na hokej zdarma na házenou!

Vstupenka na páteční ,tedy úvodní duel s Litvínovem, platí zároveň i jako volný lístek na utkání 21. kola Tipgames extraligy házenkářů mezi Plzní a Frýdkem-Místkem! To se uskuteční v sobotu 9. března v městské hale na Slovanech, fanouškům stačí vstupenku z hokeje předložit při vstupu do haly. Zároveň se kvůli hokeji posouvá i začátek sobotního duelu nejvyšší házenkářské soutěže, a to už na 17. hodinu! Večer od 19 hodin totiž hokejový tým Škody čeká doma druhý zápas čtvrtfinále play-off. Fanoušci tak sobotní odpoledne mohou zaplnit parádním sportovním dvojbojem.

Na play-off platí vstupenka i jako jízdenka!

Ve spolupráci s Plzeňskými městskými dopravními podniky, a.s. je pro fanoušky plzeňských indiánů připravena doprava na všechny domácí zápasy play-off zdarma. Vstupenka do ČEZ Arény platí všem fanouškům hodinu před zápasem a hodinu po zápase také jako jízdenka na městskou veřejnou dopravu.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Verva Litvínov:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 83
Počet vstřelených branek: 162
Počet inkasovaných branek: 148
Nejproduktivnější hráč: Viktor Hübl 58 (22+36)
Nejlepší střelec: František Lukeš - 26 branek
Nejlepší nahrávač: Viktor Hübl – 36 asistencí
Nejtrestanější hráč: Karel Kubát - 113 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Viktor Hübl +14
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Frolík -13
Gólmani:

Pavel Francouz   – 2706 minut / pr. 2,59 , 92.05%
Petr Franěk      –  363 minut / pr. 4,13 , 88.37%
Martin Volke     –   60 minut / pr. 3,00 , 92.68%
Patrik Nechvátal –   41 minut / pr. 2,93 , 90.91%




HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 89
Počet vstřelených branek: 160
Počet inkasovaných branek: 131
Nejproduktivnější hráč: Martin Straka 54 (15+39)
Nejlepší střelec: Václav Pletka - 23 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 39 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 130 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +26
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -15
Gólmani:
Marek Mazanec – 1255 minut / pr. 2,49 , 91,28%
Rask Tuukka   –  993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Adam Svoboda  –  939 minut / pr. 2,68 , 92,11%

Výsledky posledních zápasů:

Piráti Chomutov 5
HC Verva Litvínov 2
(2:1, 0:1, 3:0)






Branky a nahrávky: 1. Hruška (Kubinčák, Divíšek), 8. Hruška (Macháček, Divíšek), 41. Zálešák (TS), 44. Kubinčák (Rutta), 58. Šagát (Hřebejk) - 14. Trávníček (Hanzl, Martynek), 40. Trávníček (Hanzl, Jareš).
HC Verva Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát - Stříteský, Zeman - Gula, Brejčák - Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Gerhát, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček.

HC Oceláři Třinec 4
HC Škoda Plzeň 0
(0:0, 2:0, 2:0)





Branky a nahrávky: 24. Varaďa (Růžička, Zíb), 26. Orsava (Zagrapan, Ovčačík), 49. Květoň (Polanský, Adamský), 58. Růžička (Hrabal, Varaďa).
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Hanzlík, Slavík, Havíř, Jeřábek, Mozík, Frolo, Moravčík - Johnson, Vampola, Lev - Sedláček, Kovář, Pitule - Dvořák, Kašpařík, Hollweg – Kepka.