Preview 3. a 4. zápas ČF

Indiáni vyrážejí dobývat prérie na severu!

Plzeň – Po dvou dnech oddechu čeká na hokejisty Plzně a Litvínova další vzájemný dvojzápas. Série se za vyrovnaného stavu stěhuje na sever Čech.



HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov
12. a 13. března 2013
3. a 4. zápas čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy

V loňské sezóně jasně platilo, že domácí si svůj hrad před cizími nájezdníky vždy uhájí, alespoň tedy co do vzájemných zápasů. V tom prvním domácí Plzeň udolala sveřepý Litvínov těsně 2:1. Zato na severu Čech se děly věci. Chemici nastříleli Plzni osm branek, ti kontrovali jen dvěma a domů si pak odvezli nejvyšší prohru v sezóně vůbec. Doma ale svěřenci Mariana Jelínka tuto vzpomínku rychle zaplašili, soustředili se na poctivý sběr bodů a své fanoušky přesvědčili výhrou 4:1. Stejnou mincí však odpověděli Severočeši. Letos začali lépe Západočeši, kteří po zajímavé přestřelce uspěli 6:4 před svým fanoušky a podařilo se jim vyhrát i v Litvínově 2:1. Hattrick pak dokonali modrobílí znovu doma, když uspěli 3:2. V zatím posledním měření sil na severu Čech uzmuli hosté domácím bod. Na rozjezd čtvrtfinále ale Verva zabrala a dokázala fotbalově zvítězit, ve druhém utkání indiáni roli favorita potvrdili. Jak si povedou oba týmy nyní?

Venku se indiánům nedaří

Za posledních pět let odehráli Západočeši ve vyřazovacích bojích (nepočítaje letošek) třiačtyřicet duelů, z toho sedmnáctkrát vyhráli. Ovšem na ledě soupeře uspěli z jednadvaceti pokusů pouze čtyřikrát! Naposledy v semifinále poslední březnový den loňského roku v Kajot Areně 3:2. Další výhra z venku, také semifinálová, se odehrála již 20.3.2009 na Slavii – 6:0. V té samé sezóně se také zrodily poslední dva úspěchy a sice ve čtvrtfinále v Pardubicích, kde Plzeňáci zvítězili v prvním utkání série po nájezdech 2:1 a v posledním, kdy rozhodl Adamský v sedmaosmdesáté minutě. Ani jednou nezvítězili modrobílí na ledě soupeře v sérii s Kladnem, Třincem, Libercem, Litvínovem a Zlínem. Nyní, pokud chtějí pomýšlet na postup do semifinále, musejí tento fakt prolomit.

Mazanec vs. Francouz

Otřepané pravidlo říká, že play-off rozhodují brankáři a nejinak tomu je i v sérii Plzně s Litvínovem. Právě duel těchto dvou týmů vždy sliboval gólovou podívanou. Obzvláště v ČEZ Aréně byla pravidlem pořádná přestřelka. Ovšem vyřazovací boje jsou jiná soutěž a diváci tak viděli pouhé čtyři přesné zásahy. Po dvou na každé straně propustili za svá záda Marek Mazanec a o rok starší Pavel Francouz. Oba odchovanci Plzně, oba společně působili v mládežnických týmech moodrobílých, nyní však stojí proti sobě. Více práce měl zatím Francouz, který zaznamenal sedmdesát úspěšných zákroků, Mazanec dvaapadesát. I tak oba procentuální úspěšností překračují úctyhodných šestadevadesát procent.

Pojeďte do Litvínova!

Fanoušci indiánů pořádají organizovaný výjezd na utkání HC Škoda Plzeň na litvínovském ledě v úterý 12.3.2013 i o den později. Odjezd autobusu je naplánován na oba dva dny na 14:30, sraz o patnáct minut dříve. Všichni, kdo byste měli čas a chuť vyrazit, se hlaste u Zdeňka "Pitralona" Pavla na telefonním čísle 606594326 nebo na stránkách www.vyjezdaci.cz v sekci Přihláška.

Výsledky posledních zápasů:

HC Škoda Plzeň 0
HC Verva Litvínov 1
(0:0, 0:1, 0:0)






Branky a nahrávky: 21. Lukeš (Kousalík, Hübl).
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo - Johnson, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Sedláček, Vampola, Lev - Hollweg, Kašpařík, Dvořák.
HC Verva Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníče.

HC Škoda Plzeň 2
HC Verva Litvínov 1
(1:1, 0:0, 1:0)





Branky a nahrávky: 24. Varaďa (Růžička, Zíb), 26. Orsava (Zagrapan, Ovčačík), 49. Květoň (Polanský, Adamský), 58. Růžička (Hrabal, Varaďa).
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo - Johnson, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Sedláček, Vampola, Lev - Hollweg, Kašpařík, Schleiss - Petruška.
HC Verva Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček – Bernát.