Preview 5. zápas ČF

Kdo udělá velký krok k semifinále?

Plzeň – Blíží se veledůležitý pátý souboj čtvrtfinálové série. Ta se vrací zpátky na západ Čech za vyrovnaného stavu a dá se tedy očekávat ještě větší bitva než ty předešlé. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
16. března 2013
5. zápas čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy

V loňské sezóně jasně platilo, že domácí si svůj hrad před cizími nájezdníky vždy uhájí, alespoň tedy co do vzájemných zápasů. V tom prvním domácí Plzeň udolala sveřepý Litvínov těsně 2:1. Zato na severu Čech se děly věci. Chemici nastříleli Plzni osm branek, ti kontrovali jen dvěma a domů si pak odvezli nejvyšší prohru v sezóně vůbec. Doma ale svěřenci Mariana Jelínka tuto vzpomínku rychle zaplašili, soustředili se na poctivý sběr bodů a své fanoušky přesvědčili výhrou 4:1. Stejnou mincí však odpověděli Severočeši. Letos začali lépe Západočeši, kteří po zajímavé přestřelce uspěli 6:4 před svým fanoušky a podařilo se jim vyhrát i v Litvínově 2:1. Hattrick pak dokonali modrobílí znovu doma, když uspěli 3:2. V zatím posledním měření sil na severu Čech uzmuli hosté domácím bod. Na rozjezd čtvrtfinále ale Verva zabrala a dokázala fotbalově zvítězit, ve druhém utkání indiáni roli favorita potvrdili. I dvojutkání na severu Čech bylo vyrovnané. Na úvod domácí dokráčeli k výhře 3:0, pak ale v obrovském dramatu podlehli v nájezdech. Jak si povedou oba týmy nyní?

Disciplinárka opět trestala

V návaznosti na rozhodnutí rozhodčích se předseda Disciplinární komise ELH Karel Holý rozhodl uložit Majdanovi trest zastavení činnosti na 3 soutěžní utkání za Úder hlavou. Vzhledem k dosavadní disciplinární bezúhonnosti Juraje Majdana byl přitom trest uložen na samé spodní hranici sazebníku za disciplinární přestupky, který v případě kvalifikace zákroku jako Úder hlavou umožňuje uložit trest zastavení činnosti na 3 - 7 utkání.

Majdan se tak již ve čtvrtfinálové sérii mezi Litvínovem a Plzní neobjeví, pokud nedojde k vykonání trestu během letošního ročníku, trest zastavení činnosti se automaticky přenese do příští sezony extraligy.

Z podnětu klubu HC Verva Litvínov se předseda Disciplinární komise rovněž zabýval jednáním plzeňského obránce Tomáše Frola, který se dle argumentace litvínovského klubu dopustil po zákroku Juraje Majdana přifilmování faulu. „Byl shledán jednoznačný úder hlavou od hráče Majdana do tváře protihráče Frola. V tomto případě nemůže být v žádném případě shledán přestupek, který spočívá v nafilmovaném pádu,“ konstatoval Karel Holý pro cslh.cz, který se rozhodl hráče Frola disciplinárně netrestat.

Z hokeje na fotbal

Všichni hokejoví fanoušci, kteří navštíví sobotní čtvrtfinálový souboj Plzně a Litvínova, mají možnost získat za svou hokejovou vstupenku třetinovou slevu z ceny vstupenky na zápas s Duklou Praha. Utkání se soupeřem z Julisky se v Doosan Areně uskuteční v neděli 17. března v 18:00. Všem fanouškům bude oproti předloženému lístku z hokejové extraligy snížena cena vstupenky do Doosan Areny na nedělní utkání ze standardních 150 a 120 korun na 100 respektive 80 Kč. „Pro možnost výměny budou k dispozici pokladny ve Štruncových sadech, které se otevřou v neděli již v 10 hodin dopoledne. Výměna bude následně možná až do zahájení fotbalového utkání nebo případného vyčerpání kapacity,“ řekl k technickým podrobnostem akce tiskový mluvčí viktoriánů Pavel Pillár.

Předměty na led nepatří

Vedení HC Škoda Plzeň žádá všechny návštěvníky zimního stadionu, aby při hokejových zápasech neházeli žádné předměty na ledovou plochu. Klub za tyto incidenty může inkasovat až desetitisícové pokuty. Při posledním čtvrtfinálovém duelu v Litvínově (13.3.2013) byla domácímu klubu udělena pokuta ve výši 10 000,-Kč právě za vhazování předmětů na led. Děkujeme.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Verva Litvínov:
Počet vstřelených branek: 8
Počet inkasovaných branek: 6
Nejproduktivnější hráč: Viktor Hübl 5 (1+4)
Nejlepší střelec: Majdan, Lukeš - 2 branky
Nejlepší nahrávač: Viktor Hübl – 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Juraj Majdan - 27 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Kousalík, Kubát, Majdan, Lukeš, Hübl +3
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pšurný, Černý -1
Gólmani:

Pavel Francouz   – 250 minut / pr. 1,44 , 95.89%




HC Škoda Plzeň:
Počet vstřelených branek: 6
Počet inkasovaných branek: 8
Nejproduktivnější hráč: Jan Kovář 3 (1+2)
Nejlepší střelec: Nicholas Johnson - 2 branky
Nejlepší nahrávač: Jan Kovář - 2 asistence
Nejtrestanější hráč: Jakub Lev – 31 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: 10 hráčů 0
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Straka -4
Gólmani:
Marek Mazanec – 248 minut / pr. 1,69 , 94,44%

Výsledky v sérii:

HC Škoda Plzeň 0
HC Verva Litvínov 1
(0:0, 0:1, 0:0)






Branky a nahrávky: 21. Lukeš (Kousalík, Hübl).
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo - Johnson, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Sedláček, Vampola, Lev - Hollweg, Kašpařík, Dvořák.
HC Verva Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníče.

HC Škoda Plzeň 2
HC Verva Litvínov 1
(1:1, 0:0, 1:0)





Branky a nahrávky: 7. Hanzlík (Straka), 49. Kratěna (Havíř, Kovář) – 4. Majdan.
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo - Johnson, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Sedláček, Vampola, Lev - Hollweg, Kašpařík, Schleiss - Petruška.
HC Verva Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček – Bernát.

HC Verva Litvínov 3
HC Škoda Plzeň 0
(1:0, 1:0, 1:0)






Branky a nahrávky: 10. Martynek (Trávníček), 26. Ručinský (Stříteský, Baláž), 59. Majdan (Lukeš, Hübl).
HC Verva Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček.
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Havíř, Frolo, Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre - Johnson, Kašpařík, Hollweg - Vampola, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Petruška, Lev, Sedláček.


HC Verva Litvínov 3
HC Škoda Plzeň 4sn
(0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)





Branky a nahrávky: 33. Kubát (Majdan), 47. Hübl (Majdan, Lukeš), 55. Lukeš (Kubát, Hübl) – 35. Johnson (Vampola), 51. Kovář (Hanzlík), 52. Pletka (Kratěna, Kovář), rozh. náj. Johnson.
HC Verva Litvínov: Francouz (Franěk) - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček.
HC Škoda Plzeň: Mazanec (Svoboda) - Frolo, Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Mozík, Boháč - Vampola, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Hollweg - Petruška, Lev, Sedláček.