Ohlasy SDO ČF2 Pacl

Karlovy Vary nás předčily v bojovnosti, přiznává Pacl

Byl jednou z nejvýraznějších postav plzeňského staršího dorostu. Po celou sezónu platil Jindřich Pacl za gólmana číslo jedna v individuálních statistikách. Ale ani jeho um nedokázal zastavit Karlovy Vary v play-off a ty na úkor plzeňských indiánů postupují do semifinále.

Jindro, jak moc velkým zklamáním je prohra ve čtvrtfinále?
Určitě velkým, protože jsme to mohli dotáhnout daleko. Ale bohužel jsme si to prohráli sami. Na všechno už je pozdě.

V čem tedy podle tebe byly Vary lepší než Plzeň?
V nasazení, bojovnosti a v chuti nás porazit. Chybělo nám to pravé srdce. Karlovy Vary nás určitě nepřehrály po hokejové stránce, ale v tom, co už jsem vyjmenoval. Za to, že někteří naši hráči si šli jen zahrát, se pak štěstí obrátilo proti nám. Nešli jsme mu naproti.

V jakém momentu se dle tvého názoru lámala série?
Už v prvním zápase, když jsme v přesilovce nedali gól do prázdné branky na 3:1 a hned za chvilku udělali chybu v obraně a bylo srovnáno. Krátce nato jsme inkasovali znovu a bylo hotovo. Nechci, aby to vyznělo tak, že vinu házím na kluky... Jsem v brance od toho, abych to pochytal, a to se nestalo. Takže je to také moje chyba.

A závěrem; troufneš si tipnout, kdo si dojde pro titul?
Za mě je nejsilnějším týmem jednoznačně Třinec. Třeba se budu nakonec mýlit, ale z mého pohledu je hokejově nejlepším týmem v soutěži a to bylo vidět i v nadstavbě. Ale je to play-off, může vyhrát kdokoli.