Ohlasy 2. SF

Věděli jsme, že vítězství urveme, říká mladý ostrostřelec Schleiss

Plzeň/Praha - Plzeň měla v pondělním zápase co napravovat. V neděli prohrála první semifinálový zápas 0:3 a v pondělí musela vyhrát, pokud nechtěla dohánět proti Slavii dvouzápasovou ztrátu. O vítězství se indiánům postaral překvapivý hrdina utkání Jan Schleiss. Ve 4. minutě překonal Furcha a stal se jediným střelcem druhého semifinále.

Dal jste svůj první gól mezi dospělými, schoval jste si puk?
Jasně že schoval. Už mám na něm i nalepené dnešní datum a doma si ho někam vystavím na komodu, kde už nějaké trofeje mám. A nebo ho věnuji dědečkovi. To ještě nevím.

Na druhé zápasy v sérii se příliš často nevzpomíná, přesto byl váš gól velmi důležitý, protože jste s ním vyrovnal sérii.
Jsem moc rád, a bylo to velké štěstí, že nám tam spadl gól takhle brzo. Pak už jsme se trochu stáhli do obrany a věděli jsme, že to zvládneme a urveme tady vítězství. Třetí třetinu jsme hráli opravdu výborně.

Ve třetí třetině jste byl u neuznaného gólu, jak jste celou situaci viděl vy?
Tomáš Vlasák výborně celou tu situaci vyřešil, podržel puk. Najížděl jsem mu do prostoru, říkal jsem si, že to zkusím na teč. Ale Furch si taky hodně vyjel a je pravda, že jsem v brankovišti stál. Jednoznačně to byla moje chyba.

Jak moc bylo těžké ubránit ten jejich závěrečný nápor?
Nebylo to těžké. V takových situacích je to hodně o vůli. My jsme dneska strašně chtěli vyhrát, tak jsme si za tím šli.