Ohlasy 5. SF

Málem jsem dostal infarkt, komentoval Tomáš Vlasák poslední minutu první třetiny

Plzeň - Tomáš Vlasák čekal na gól dlouhých dvanáct zápasů. Po nich se dočkal ve třetím semifinálovém souboji. Poté měl opět jednozápasový půst, do černého opět zamířil až v 60. minutě pátého vzájemného souboje mezi Slavií a Plzní. Gól v pátém semifinále byl ale velmi důležitý. 34 vteřin před koncem základní hrací doby rozhodla plzeňská šestadvacítka o tom, že Plzeň má mečbol a už ve středu může slavit postup do finále.

Jak byste okomentoval gól, který jste vstřelil 34 vteřin před koncem?
Bylo pak ještě půl minuty do konce, ale ještě tam byl nějaký závar. My jsme to ale ubojovali a zaplaťpánbůh máme další vítězství.

Ve třetí třetině jste se dostali do vedení, ale Slavia vyrovnala a byla aktivnější. Jak těžké potom bylo zabránit jí v tom, aby se dostala do vedení?
Ono to bylo pochopitelné, protože my, když jsme vyrovnali na 3:3, tak jsme také byli aktivnější, protože nám narostla křídla, a pak jsme dali gól na 4:3. Byli jsme lepší, ale ten gól Slavie nás trochu utlumil a jí nakopl. Naštěstí jsme to ustáli a dokázali vyhrát.

Závěr první třetiny byl hodně divoký, padly v něm tři branky. V posledních třetinách vůbec dává Plzeň více branek.
My to bez toho neumíme. Já jsem dostal na střídačce málem infarkt. Naštěstí už to je za náma a máme vítězství.

Bylo znát, že jste se zlepšili ve slavistických přesilovkách, bylo vidět, že máte jejich hru přečtenou. Dnes Slavia nevyužila ani jednu početní výhodu.
Pořád koukáme na videa, ovšem dnes jsme inkasovali opět v naší přesilovce, takže je neustále co zlepšovat, ale oslabení i přesilovky pilujeme pořád.

S čím půjdete do šestého zápasu?
Uvidíme, to nám asi řeknou trenéři zítra a pozítří na poradě. Ale samozřejme do toho musíme jít naplno a s obrovským odhodláním.

Bude se teď regenerovat lépe?
Po výhře se pokaždé regeneruje lépe.