Ohlasy 2. finálový zápas

Přesilovky dvě minuty před koncem bychom měli proměnit, říká Straka

Zlín – Velmi blízko byl zisk druhého bodu pro Plzeň ve finálové sérii na ledě Zlína. Plzeň v utkání dvakrát vedla, ale nakonec to na vítězství nestačilo. Plzeň se do vedení dostala už v první části díky Martinu Strakovi, který byl znovu jednou z hlavních postav.

Martin Straka se tentokráte na nájezdy nedostal, místo něj jeli tradičnější střelci. „Kluci jezdí pravidelně nájezdy a dávají. Já neměl žádný důvod se tam nějak trenérům hlásit, že chci jet. To je na nich,“ vysvětlil.

Plzeňští hokejisté vstoupili do série dobře a ze Zlína vezou jeden bod, i když klidně mohli mít před domácím dvojutkáním body dva. „S bodem spokojeni jsme, ale dva jsme mohli mít. Dnes jsme si ty šance vytvořili, ale neproměnili. Nebylo to vůbec jednoduché, ale musíme bojovat dál,“ říká s hlavou nahoře Straka.

Druhé utkání mohlo dopadnout pro Plzeň stejně dobře jako první utkání a klíčový moment našel Straka snadno. „Dvě minuty před koncem tam máme přesilovku pět na čtyři a nedostaneme se pořádně před branku. To jsou situace, které bychom měli proměňovat,“ uvedl zklamaně.

Druhé utkání bylo ze strany Valachů o poznání lepší, ale i přes tento fakt se dá nazvat jako lepší tým na ledové ploše Plzeň. „Zlín se hodně zlepšil, měl daleko větší nasazení. Nás můžou mrzet neproměněné šance, kterých jsme měli poměrně dost,“ zopakovala plzeňská ikona.

Martin Straka ve druhém utkání otevřel skóre po fantastické souhře s Janem Kovářem. „Byla to fantastická nahrávka od Honzy Kováře. Na něm je vidět, že je ve fantastické formě a podle mě nejlepší hráč celého play-off,“ vysekl Straka poklonu v tomto případně svému nahrávači.

Série se stěhuje do Plzně za stavu 1:1, ale bude to ještě velmi tuhý boj o každý kousek ledu před naprosto zaplněnou arénou, před kterou se Škodováci budou snažit o nabourání skvělé bilance Beranů na kluzištích soupeřů. „O síle Zlína na venkovních hřištích víme. Bude zase rozhodovat bojovnost, nasazení i větší proměňování šancí,“ říká směrem k víkendovým zápasům.

V české lize se hraje prodloužení do rozhodnutí jen v posledních zápasech sérií, což je třeba velká odlišnost od prodloužení v play-off v NHL nebo KHL. Jaký názor má plzeňská kapitán? „Vždy je lepší, když se hraje až do konce a je to napínavější. To ale my nezměníme, od toho jsou jiní.“