Jan Kovář

Mohli jsme to zvládnout lépe, říká o závěru zápasu Jan Kovář

Zlín/Plzeň - Rozhodující branku sice nakonec nedal, ale jinak byl nejproduktivnějším hráčem celého play-off. Jan Kovář byl opět u rozhodujících okamžiků včetně vítězného gólu, který nachystal pro Martina Straku.

Do konce třetí části zbývalo necelých dvacet vteřin, když se puk ocitl mimo hřiště a po přiznání Tomáše Slováka se vhazovalo před plzeňskou brankou a Filip Čech vyrovnal a poslal utkání do prodloužení. „Mohli jsme to zvládnout samozřejmě lépe, ale ten zápas nekončil, tak jsme se snažili zmobilizovat síly,“ říká Jan Kovář k závěrečným vteřinám, které trávil na trestné lavici.

Jan Kovář v utkání znovu absolvoval velké množství osobních soubojů a většinu z nich vítězně. „To je normální, vždyť se hrálo také o dost déle. Byl to sedmý zápas finále a podle mého férový boj,“ uvedl s úsměvem písecký rodák.

Útočník s číslem 43 na zádech byl opět vidět také v soubojích se zlínským kapitánem Petrem Čajánkem, ale nakonec se vše obešlo bez vyloučení. „Je to dobrý zápas, že bychom si to měli užít,“ odpověděl se smíchem mladý útočník na otázku, co si s Čajánkem řekli.

Plzeňský tým přepsal nejen extraligovou historii v délce finálového utkání a utkání play-off, ale hlavně v délce čekání na mistrovský titul, které 21.4.2013 po 57 letech skončilo. Jsem hrozně šťastný, že se nám podařilo přepsat hlavně tu plzeňskou historii,“ říkal spokojeně.

„Teď to musíme pořádně oslavit. Jdu si dokouřit doutník,“ uzavřel Kovář povídání s novináři a šel se věnovat oslavám, které u něj ale budou trvat jen krátce, jelikož už ve středu by se měl nejproduktivnější hráč Česká pojišťovna play-off Tipsport Extraligy 2012/2013 hlásit na srazu reprezentace před posledním dílem Euro Hockey Tour v Brně.

Jan Kovář dává třetí branku v sedmém utkání