ET1: Ohlasy

Milan Razým: Dnes to byl v obraně den otevřených dveří

Plzeň - Spokojený s výsledkem ani výkonem svých svěřenců nemohl být po úterním zápase trenér Škody Plzeň, Milan Razým. Jeho tým sice do zápasu vstoupil dobře a ujal se vedení, o to ale ještě v první třetině přišel a po nepovedené prostřední části, ve které Hradečtí vstřelili tři branky, podlehl Mountfieldu hladce 2:5.

Domácí porážka se určitě nehodnotí snadno. V čem byl dnes mezi oběma týmy největší rozdíl?
Nehodnotí se mi snadno nejen porážka, ale hlavně náš dnešní výkon. My jsme sice šli poměrně lehce do vedení, soupeř potom ale při početní výhodě vyrovnal, a i poté byl lepší. Nějakou šanci jsme ještě měli do faulu Radka Dudy ve druhé třetině, ale pak nám dali hosté lekci z produktivity, kromě toho měli ale i spoustu dalších šancí. Propadli jsme v obranné činnosti, soupeř nás často přečisloval a nehráli jsme bohužel ani nijak důrazně.

I když je European trophy pořád přípravná fáze, je to zároveň i soutěž, která už má své jméno...
Příprava nepříprava, hráči jsou profíci, kteří hrají týdně dvakrát šedesát minut, z toho na ledě stráví patnáct nebo dvacet minut, a to je jejich práce, kterou musí odvést na 100 %. Dneska bych asi těžko v našem týmu hledal někoho, kdo si jí na těch sto procent odvedl. Ať už ti zkušení, nebo i ti mladí, kteří by na sebe měli chtít upoutat bojovností, nebo třeba padnutím do střely. To tam dnes od všech chybělo.

V sestavě se objevil Štěpán Novotný, je to nový hráč Plzně?
Co nám říkal Martin (Straka), tak je to náš nový hráč. Na tréninku se nám jevil poměrně dobře, v tom utkání samozřejmě splynul s tím matným výkonem celého týmu, ale věřím, že až si ty chyby rozebereme, tak ten výkon bude o poznání lepší.

Čím to bylo, že se Hradec dostával tak často do přečíslení?
Bylo to naší nepozorností, hráli jsme nekoncentrovaně dozadu. Často jsme se nechali unést v útočné fázi a zapomínali na zadní vrátka. V Pardubicích jsme hráli v okleštěné sestavě, ale kluci hráli zodpovědně dozadu, dnes to byl pravý opak a v obraně to bylo jako den otevřených dveří. Musíme na tom pracovat, je proto dobře, že se nám to ukázalo hned v prvním zápase.

V dalším zápase vás čeká Salzburg. Co od něj čekat, na co si dát větší pozor?
Větší pozor si hlavně musíme dát s každým soupeřem (úsměv). Takhle hrát nemůžeme s nikým, ale od Salzburgu můžeme čekat tvrdou hru, kontaktní hokej a organizovanou hru. Západní hokej je paradoxně v poslední době organizovanější. My musíme být kompaktní a odolní proti jejich stylu hry. Musíme se ale snažit i prosadit, dnes jsme dali góly jen v přesilovkách, jinak jsme si nic moc nevypracovali.

Bude se opět měnit sestava?
Určitě budeme sestavou točit. Dnes se nedá říct, že by tomu někdo dal maximum a tak někteří musí pocítit, že pokud tomu nedají maximum, tak také nemusí hrát vůbec.

Díky za rozhovor a hodně štěstí!