Preview 4. zápas ET

A další soupeř z Německa, tentokráte Hamburk!

Plzeň – Již první polovinu zápasů základní části European Trophy budou mít za sebou indiáni. Ve čtvrtém kole nastoupí proti Hamburku.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HAMBURG FREEZERS

ČEZ Aréna, Plzeň
25. srpna 2013
4. zápas European Trophy

Oba soupeři se střetli před necelými pěti lety v Kodani na Choice Hotel Cupu. Indiáni podlehli těsně 2:3, když všechny branky německého celku padly v početní výhodě. Za Západočechy se prosadil Ludvík a Cartelli. Minulý rok v rámci European Trophy ve druhém kole byli úspěšnější také Freezers. Hamburk si totiž v první třetině vypracoval i díky dvěma gólům z poslední minuty tříbrankový náskok, který nakonec udržel a uspěl 3:2. Jak si oba celky povedou nyní?

Hamburg Freezers

Teprve čtrnáct let starý klub v letech 1999 - 2002 působil v Mnichově jako München Barons. Až od té doby působí v Hamburgu. Tým hned v první sezóně nejvyšší domácí soutěž vyhrál, když ve finále porazil 3:1 na zápasy Kölner Haie, jenž základní část právě před Hamburgem o pět bodů vyhrál. I další sezóna byla pro tehdejší München Barons finálová, tam ale byl nad jejich síly Adler Mannheim. O rok později Mnichov vyhrál základní část, ale v semifinále jim vystavil stopku Kölner Haie, který se tak pomstil a navíc dokráčel k titulu. Další sezóna byl již pro tým po přestěhování neúspěšná. Hamburg skončil osmý, ve čtvrtfinále vypadl 1:4 na zápasy s Berlínem. Od té doby se tým prokousal již jen dvakrát do semifinále, jinak jeho pouť končila již ve čtvrtfinále, podobně jako předposlední sezónu a poslední sezónu. Dvakrát však také musel odehrát play-down. V European Trophy je Hamburg druhý rokem, vloni skončil v tabulce na pěkném třetím místě.

Německý celek je složen velmi podobně jako ostatní. V týmu působí kromě domácích borců pět Kanaďanů a dva Dánové a jeden Švéd, vše kormidluje Benoit Laporte s kanadským i francouzským občanstvím, asistuje mu Kanaďan Serge Freezer Aubin, gólmany má na starosti další Kanaďan Vincent Riendeau.

Hamburg Freezers v kostce

Založeno: 1999
Soutěž: DEL
Stadion: O2 World (kapacita12947 diváků)
Barvy: Modrá, bílá
Češi letos: nikdo

Rozpis zápasů HC Škoda Plzeň v European Trophy 2013



Úterý  13.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Mountfield HK             2:5
Pátek  16.srpna: EC Red Bull Salzburg vs. HC Škoda Plzeň      2:3
Sobota 24.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Eisbären Berlin           2:0
Neděle 25.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Hamburg Freezers     od 17:30
Pátek  30.srpna: Oulun Kärpät vs. HC Škoda Plzeň         od 18:30
Sobota 31.srpna: Luleå Hockey vs. HC Škoda Plzeň         od 17:30
Pátek    6.září: HC Kometa Brno vs. HC Škoda Plzeň       od 18:00
Neděle   8.září: HC Škoda Plzeň vs. HC Kometa Brno       od 17:30

Výsledky Hamburg Freezers v European Trophy:

Luleå Hockey 3
Hamburg Freezers 1
(1:0, 2:1, 0:0)





Branky a nahrávky: 16. Klasen (Olausson, Mannberg), 21. Persson (Fransson), 37. Mannberg (Ch. Abbott, C. Abbott) – 37. Wolf (Festerling, Flaake).
Hamburg Freezers: Treutle (Langmann) – Wolf, Festerling, Flaake, Ejdepalm, Westcott, Madsen, Dupuis, Mitchell, Schmidt, Roy, Pettinger, Jakobsen, Oppenheimer, Schubert, Bettauer, Krämmer, Cabana, Möchel, Walter, Stas.


Hamburg Freezers 4
Oulun Kärpät 5
(1:2, 1:2, 2:1)





Branky a nahrávky: 5. Festerling (Wolf), 27. Bettauer (Pettinger, Jakobsen), 56. Pettinger (Jakobsen, Rinke), 60. Festerling (Wolf) – 10. Kemppainen (Leskinen, Donskoi), 13. Kveton (Huml, Lehtonen), 37. Alikoski (Kemppainen), 40. Pyörälä (Maxwell, Ohtamaa), 49. Kemppainen (Ohtamaa, Pokka).
Hamburg Freezers: Treutle (Langmann) – Wolf, Festerling, Flaake, Ejdepalm, Westcott, Madsen, Dupuis, Mitchell, Bettauer, Schubert, Jakobsen, Oppenheimer, Schubert, Schmidt, Walter, Krämmer, Cabana, Möchel, Kohl, Rinke.


HC Kometa Brno 5
Hamburg Freezers 2
(2:1, 3:1, 0:0)





Branky a nahrávky: 6. Nosek (Kováčik, Čermák), 14. H. Zohorna (Kováčik, Čermák), 21. Čermák (H. Zohorna), 35. Čermák (Kováčik, Nosek), 35. Burian (Dočekal, Koreis) – 14. Wolf, 31. Wolf (Edjepalm)
Hamburg Freezers: Treutle (Langmann) – Walter, Schmidt, Westcott, Edjepalm, Schubert (C), Bettauer, Lavalee – Pettinger, Jacobsen, Mitchell – Wolf, Festerling, Flaake – Madsen, Dupuis, Oppenheimer – Cabana, Möchel, Krämmer.