Ohlasy 3.kolo

Lukáš Mensator #51: Sparta má svou kvalitu, ovšem nemyslím si, že jsme propadli

Plzeň - Indiánům přetrhla jejich vítězný začátek Sparta. Lukáš Mensator navíc zápas nedochytal. "Už týden se necítím úplně dobře. Mám lehčí chřipku, nebylo to ono," vysvětloval po zápase.

Lukáši, jak zhodnotit duel se Spartou?
Já jsem poslední třetinu neviděl, ale první jsme výsledkově obstáli, vedli jsme. Ovšem Sparta hrála dobře a bohužel se nám nepodařilo s nimi výsledkově držet krok. Já samozřejmě udělal chybu při nájezdu, mohli jsme déle držet vedení. Po jejich druhé trefě jsme již nedokázali sekundovat.

Jak jste viděl trestné střílení Petra Tona?
My už jsme proti sobě hráli hodněkrát a i tuším, že někde zmiňoval, že mi do bekhendu moc branek nedal. Trochu jsem to čekal, ale jak jsem se mu snažil do toho sáhnout, tak to podemnou prostřelil. Vím, že jsem to neudělal dobře, jednoduše nechal jsem mu možnost to trefit.

Vy jste zápas nedochytal, co se stalo?
Už týden se necítím úplně dobře. Mám lehčí chřipku, nebylo to ono. Snad se dám během dneška či zítřka do kupy a v neděli chci být součástí týmu. Bojuji o své místo a nerad bych z toho kolotoče vypadl.

Jak jste trávil poslední dvacetiminutovku?
Po dohodě s realizačním týmem jsem počkal v kabině. Zítra se budu snažit dát rychle do kupy, abych v neděli byl k dispozici. Dva měsíce jsme se na něco připravovali a nechtěl bych z toho kolotoče vypadnout, snad se mi to podaří.

Byl byste ještě v případě nouze schopen naskočit?
To musíte být vždycky, kdyby se náhodou něco vážného stálo. Jak jsem ale sledoval onlajny, tak Matěj si vedl velmi dobře a držel naše šance na vítězství.

O Spartě se mluví jako o největším kandidátovi na titul, byla hodně cítit jejich síla?
Všichni ví, že mají dobrý mančaft. Jsou tu i známí kluci, kteří se mnou hráli ve Varech. Mají svou kvalitu, jsou velkým adeptem na titul. Ovšem nemyslím si, že jsme propadli. Nám bohužel nevyšla prostřední část, kde zápas otočili a my už jsme nedokázali vstřelit druhou branku.

Snažili jste se o to více soustředit na obranu?
Plzeň se stále snaží hrát svůj aktivní hokej. Dneska se nám nedařilo tolik udržet v jejich útočném pásmu. Možná, kdybych déle držel naše vedení, byla by Sparta nervóznější.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!