Preview 4.kolo

Konečně doma! Indiáni přivítají Oceláře!

Plzeň – Západočeši se po dvojutkání na ledech soupeřů vrací před své fanoušky, v ČEZ Aréně přivítají Třinec. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy v boji o další extraligové body!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

ČEZ Aréna, Plzeň
22. zíří 2013
4. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předminulý rok se celky potkaly čtyřikrát. Nejprve v rámci devátého kola, když střetnutí hostil Třinec. Po velikém boji ani šedesát minut o vítězi nerozhodlo, ale prodloužení nakonec nemělo dlouhého trvání. Po minutě a 44 vteřinách o úspěchu domácích barev rozhodl Peterek v oslabení. Reparát svěřenci kouče Jelínka zvládli. Branky padaly až ve druhé polovině zápasu a byly pouze čtyři, ale protože indiánské byly hned tři, mohli Západočeši slavit i stejný počet bodů. 7.2.2010 je datum kdy naposledy modrobílí vezli z Werk areny všechny body a na ledě je neuhráli ani tentokráte. Třinec bezchybným výkonem dokráčel k výhře 3:0. Jenže pro neoprávněný start mladého Pavlíka bylo utkání kontumováno ve prospěch Plzně. Poslední vzájemný duel v polovině února skončil po velké přestřelce lépe pro modrobílé – 7:5. Minulý rok lépe začala Plzeň, která doma uspěla 4:2 a v dalekém Třinci vyválčila výhru v nájezdech. Před svými fanoušky následně indiáni dvakrát vedli, padli však v prodloužení, když všechny tři trefy obstaral bývalý Plzeňák Adamský. Zatím poslední vzájemný duel obou týmů se odehrál v rámci posledního kola, Oceláři zvítězili 4:0. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Změny v kádru

A začněme hned od nejvyšších míst. Tým opustili trenéři Janků a Turek a převzal ho Jiří Kalous. Martin Podešva odešel do Znojma, Zbyněk Hampl do Francie, David Květoň do Oulu, Tomáš Klimenta již působí v Mladé Boleslavi, Erik Hrňa v Rusku. Naopak odtud přišel Ocelářům pomoci Alexander Gorškov, ze Slovenska gólmani Trenčan a Konrád, Tomáš Linhart zase ze Zlína.

Letní příprava

Třinec předvedl vcelku povedenou letní přípravu. Nejprve uspěl v Havířově, doma pak skolil dvakrát Košice, Vítkovice i Zlín. Na turnaji v Rusku se mu ale příliš nedařilo. Oceláři padli s Novosibirskem i Jekatěrinburkem a vždy pouze jednou skórovali. Zadařilo se až s celkem Nižnij Tagil. Se stejným soupeřem pak hráli i o konečné třetí místo na turnaji, to už ale podlehli. Na závěr přípravy pak Třinec doma porazil Olomouc 5:3.

Výsledky posledních zápasů:

HC Oceláři Třinec 3
PSG Zlín 0
(1:0, 2:0, 0:0)






Branky a nahrávky: 14. Adamský (Polanský, Gorškov), 26. Marek Růžička (Matuš), 31. Hrabal (Martin Růžička, Rákos).
HC Oceláři Třinec: Hrubec - Linhart, Hrabal, Galvas, Roth, Zíb, Roupec, Krejčí, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Rákos - Gorškov, Polanský, Adamský - Peterek, Zagrapan, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer.



HC Sparta Praha 3
HC Škoda Plzeň 1
(0:1, 2:0, 1:0)





Branky a nahrávky: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Kubát, Krejčík, Švrček, Gřegořek - Pacovský, Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - Ton, Přibyl, Buchtele - T. Rachůnek, Simon, I. Rachůnek.
HC Škoda Plzeň: Mensator (37. Machovský) - Slovák, Hanzlík, Růžička, Jeřábek, Mozík, Frolo, Marcel - Duda, Straka, Vlasák - Kratěna, Lev, Pletka - Novotný, T. Sýkora, J. Sýkora - Dvořák, Pitule, Petruška - Schleiss.