Pavel Kašpařík

Naskočit do rozjetého vlaku? Není to lehké, říká Pavel Kašpařík

Litvínov - Poprvé až v pátém kole se objevil na plzeňské soupisce velký dříč a bojovník Pavel Kašpařík. Písecký odchovanec musel první kola vynechat kvůli zranění, ale v zápase s Litvínovem se na ledě objevil a nakonec se stal nejlepším plzeňským hráčem v utkání, když byl na ledě i u jediné plzeňské branky z hole Ondřeje Kratěny.

Pavel Kašpařík v pátém extraligovém kole poprvé oblékl plzeňský dres po zranění, kvůli kterému musel úvodní utkání vynechat. „Nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Naskočit do rozjetého vlaku není jednoduché. Dobře jsem sice poslední dva týdny potrénoval, ale přeci jen zápasový rytmus je něco jiného. Bohužel se mi ten můj start nepovedl, i týmově,“ uvádí ke svému prvnímu startu v nové sezóně.

Plzeň v utkání na severu Čech měla více střel na branku než domácí Verva, ale to nestačilo. „Neproměňujeme šance, strašně se nadřeme na gól. Naopak soupeři nabídneme lacino akce, ze kterých dává góly,“ konstatuje navrátilec do sestavy.

Škodováci v utkání před televizními kamerami byli lepším týmem. Zajímavých šancí bylo k vidění ze strany Západočechů hned několik, ale Litvínov trestal z brejků. „Dalo by se to tak říct. Hráli svým stylem. Typicky brejkové mužstvo, které nás z každé chyby potrestalo a vyškolilo v produktivitě,“ přiznává Kašpařík.

Prvních pět kol má tým úřadujících mistrů za sebou a prozatím patří do středu tabulky. „Zatím je to takové dost syrové. Musíme pracovat pořád dál a věřit, že se poctivou prací zlepšíme,“ uvádí Kašpařík, který své spoluhráče první čtyři kola mohl sledovat jen z hlediště.

Indiáni mají před sebou v nabitém extraligovém kolotoči další utkání v pátek. Na domácím ledě přivítají v západočeském derby Karlovy Vary, které po posledním utkání vyměnily trenéra. „Nemůžeme si dovolit rozdávat body, obzvláště v domácím prostředí. Na pátek se musíme připravit. Bude to zápas, který budeme mít náboj, ale my nesmíme koukat na soupeře,“ rázně říká nejlepší hráč Plzně v utkání na severu Čech.