Preview 8. kolo

Na Rytíře! Indiáni doma přivítají Kladno

Plzeňští hokejisté po bodovém rabování brněnské Komety chtějí potvrdit výhru z neoblíbeného ledu na tom vlastním. Hosté z Kladna naproti tomu uzavřou trilogii venkovních zápasů, kde si vedou po vzoru podzimního počasí - střídavě oblačnou. Kdo zvládne lépe nabitý program, který tlačí tři zápasy do jednoho týdne? Plzeň, anebo Kladno?


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
RYTÍŘI KLADNO

ČEZ Aréna, Plzeň
1. října 2013
8. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňské sezóně se celky o body spravedlivě podělily. V jedenáctém kole po veliké bitvě a za doprovodu televizních kamer ČEZ Aréna viděla, jak Strakova družina v nájezdech porazila tu Jágrovu. Na kladenském ledě se pak role obrátily. Rytíři potvrdili, že s hvězdami nabitou sestavou se to lépe táhne a vyhráli 4:3. Druhé vystoupení Středočechů v Plzni už Jágra ani Tlustého nepřineslo. I tak byli domácí fanoušci spokojeni. Po výhře 4:1 se ještě dlouho tleskalo Martinu Strakovi, legendě, kterou v Plzni mají diváci možnost vidět každý plzeňský duel. Závěrečné střetnutí dvou modrobílých týmů vidělo Kladno a mohlo si zapsat triumf domácího celku v nájezdech.

Změny v kádru

Ještě před letní přípravou se Rytíři rozloučili se službami beka Šmacha, který zamířil do Ústí, Jana Piskáčka (Sparta), Jakuba Valského a Koby Jasse (Liberec) a Petra Obdržálka (slovenská Skalica). Na hostování byli uvolněni Kolafa (Mountfield HK) a Látal (Karlovy Vary). V průběhu léta ještě do německých Drážďan odešel Petr Macholda a do ruského Tveru zamířil Vladimír Kameš.
Rytíři vyhlásili rozesmátými ústy Jaromíra Jágra útok na titul. A to znamená, že i řádně posílili tým. Ze Sparty přišli Tenkrát a Treille, z Ústí Hořava a Poživil, ze Skalice Slovinec Jankovič, z Ljubljany Pance a z finských Helsinek Majeský. Schválně si dvě největší jména schováváme na konec výčtu příchodů - ze švédského týmu Växjö Lakers posílil ambice Rytířů Jan Hlaváč a z Montrealu Canadiens přivítali s otevřenou náručí nejen fanoušci Kladna návrat obránce světových parametrů Tomáše Kaberleho.
Kompletní přehled přestupů Rytířů Kladno zde.

Prvních sedm kol

Středočechům zatím patří až jedenáctá příčka tabulky, ale to vzhledem k počtu odehraných zápasů není zase tak směrodatný údaj. Když se však podíváme na počet bodů, sedmička na kontě Rytířů nám napoví, že žádná velká sláva se zatím nekoná. Jedinou tříbodovou výhru zaznamenali modrobílí v Liberci, kde vyhráli 3:1. Dvakrát rovněž uspěli v nájezdech. Jednou ve Zlíně slavili dva body poměrem 4:3 a hned v dalším kole pak doma s Vítkovicemi 6:5. Ostatní zápasy ale skončily lépe pro soupeře. Tři body nad Kladnem vyválčily týmy Slavie, Pardubic, Hradce Králové a naposledy i pražská Sparta.

Výsledky posledních zápasů:

HC Kometa Brno 1
HC ŠKODA Plzeň 4
(0:0, 1:3, 0:1)






Branky a nahrávky: 21. Jan Hanzlík (Čermák, Zohorna) – 24. Straka (Pletka, Slovák), 25. Novotný (Sýkora J.), 38. Pletka (Duda), 46. Pletka (Straka).
HC ŠKODA Plzeň: Machovský – Hanzlík Jiří, Slovák, Jeřábek, Mozík, Boháč, Růžička, Marcel – Pletka, Straka, Duda – Vlasák, Kašpařík, Kratěna – Sýkora J., Sýkora T., Novotný – Hollweg, Lev, Dvořák – Schleiss.



HC Sparta Praha 3
Rytíři Kladno 2
(0:1, 1:1, 2:0)





Branky a nahrávky: 32. Simon (I. Rachůnek, Švrček), 44. Hlinka (Rolinek, Ton), 60. Pech (Kumstát, Krejčík) – 19. Treille (Rudovský, Dragoun), 30. Růžička (Havlíček, Patera).
Rytíři Kladno: Chábera – Kaberle, Růžička, Doudera, Majeský, Hořava, Procházka – Tenkrát, Patera, Eberle -Treille, Dragoun, Rudovský – Dalecký, Kuchler, Havlíček – Strnad, Lukáč, Bajaruns.