Ohlasy 8. kolo

Dnes jsme tahali za kratší konec, přiznává po prohře s Rytíři Tomáš Vlasák

Plzeň – Modrobílí sehráli v neděli v Brně podle slov trenéra Michala Straky své nejlepší utkání v letošní sezoně, úterní domácí zápas s Kladnem se jim ale vůbec nevydařil. Na tiskové konferenci to potvrdil i Tomáš Vlasák, který přiznal, že výkon Západočechů byl chvílemi zbytečně moc komplikovaný.

Dvěma asistencemi se v utkání prezentoval Tomáš Vlasák, který připravil dvě vyrovnávací trefy. Jednu pro Tomáše Frola, tu druhou pak pro Jiřího Hanzlíka. „Připravovali jsme se na ten zápas důkladně, ale bohužel zůstalo jen u řečí. Byli jsme všude pozdě, a i když jsme to pokaždé vyrovnali, bylo vidět, že taháme za kratší konec,“ přiznává plzeňský útočník.

„V Brně jsme začali aktivně, ale dnes to byl pravý opak. Pustili jsme Kladno do hry a už jsme nedokázali naskočit zpět,“ vidí Vlasák příčinu neúspěchu ve špatném vstupu do utkání. „Před zápasem jsme si říkali, že by bylo dobré navázat na ten výkon s Kometou. To nám ale vůbec nevyšlo a budeme muset začít zase od znova,“ tvrdí osmatřicetiletý matador.

„Ty zápasy jdou teď rychle za sebou. Něco si k tomu určitě řekneme, ale ve čtvrtek se už začneme připravovat na další zápas,“ přibližuje zkušený útočník nejbližší program týmu. „Každý si to uvědomoval, že to dnes není ono. Nemůžeme ale odpovědět jinak než tvrdou prací. Musíme se vrátit k té jednoduché účelné hře, která funguje,“ nabádá člen klubu ligových kanonýrů.

Právě jednoduchý přechod do útoku domácím vůbec nefungoval. „Dneska to bylo moc komplikované. Dobré mužstvo by mělo umět navázat na své výkony a já jsem přesvědčen, že my dobré mužstvo jsme. Bohužel jsme to ale dnes nepotvrdili. Musíme být v útočné třetině na kotouči a dnes to bylo naopak. Chyběl tomu ten správný drajv,“ dodává na konec Vlasák.

Štěpán Novotný: Chtěli jsme vyhrát, je to zklamání

Právě Štěpán Novotný se postaral o druhou branku domácích, kterou vyrovnal stav utkání na 2:2. Od té doby se ale domácím příliš nedařilo a přestože ještě jednou vyrovnali, prohře zabránit nedokázali. „Určitě jsme nespokojení. Zápas se nám vůbec nepovedl a prohráli jsme,“ hodnotí utkání jednoznačně Novotný. „Kdybychom věděli, kde byla chyba, tak to vypadalo jinak. „Tohle se prostě stává, soupeř navíc využíval své šance a to nás ještě více sráželo,“ uznal jeden ze střelců domácích také kvalitu hostujícího celku.

Novotný stále ještě sbírá extraligové zkušenosti. „Z mé strany se to dá těžko hodnotit, hrál jsem proti nim první zápas v životě, oni ale výborně bránili svoji modrou čáru a nám nezbylo než nahazovat puky, které jsme pak nedokázali v útočném pásmu vybojovat,“ tvrdí plzeňský útočník. „Je to zklamání. Chtěli jsme potvrdit ten dobrý výkon z Brna a teď začínáme zase od znova. Já ale věřím, že se na příští zápas nachystáme a povede se nám lépe,“ doplnil na závěr Novotný.