Ohlasy 10. kolo

Chyběl nám gól z přesilovky, pronesl po těsné prohře Tomáš Sýkora

Plzeň – Z posledních čtyř domácích zápasů byly v Plzni k vidění třikrát samostatné nájezdy. Proti Třinci a Karlovým Varům je domácí zvládni vítězně, s Pardubicemi už se jim tolik nevedlo. Přestože v zápase ani vteřinu neprohrávali, vždy měli na hokejkách vedení, končí utkání pro domácí hokejisty zklamáním – ziskem jediného bodu.

Poslední dobou se obhájci titulu z Plzně příliš nedaří v domácích utkáních. Zatímco na ledě soupeře získala Plzeň z posledních dvou zápasů šest bodů, ve stejném počtu utkání doma získala bod jediný. „Hraje se nám líp venku, jsme zodpovědnější,“ přiznává útočník Tomáš Sýkora větší klid na plzeňských hokejkách mimo vlastní mantinely. „Trenér nás na domácí zápasy připravuje, snaží se nám vysvětlovat, ať hrajeme pořád stejně, ale nedaří se to,“ krčí bezmocně rameny Sýkora. „Přitom bychom tak chtěli, aby mužstva, která sem jednou, měla strach už v autobuse,“ přál by si nedobytný stadion plzeňský útočník.

V případě, že by se hrála utkání pouze doma, nacházela by se Plzeň až na osmém místě extraligové tabulky. Zato ve venkovních zápasech je druhá nejlepší, hned za pražskou Slavií. „Venku se nemusíte tak tlačit do útoku, většinou se čeká, co předvedou domácí. Doma chce každý hrát aktivně. Všichni nad tím dumáme, ale zatím domácí zápasy prostě nejsou takové, jaké mají být. Mrzí nás to,“ snažil se Sýkora rozklíčovat příčiny domácího neúspěchu.

Sýkora dnes nastupoval ve třetím útoku. Právě ten byl na ledě při čtvrtém gólu Pardubic, kterým hosté vyrovnali. Gól soupeře přišel rychle po vedoucím gólu Radka Dudy. Do konce utkání zbývalo sedm minut. Nedostatek soustředění ale Sýkora odmítl. „Byli jsme prostě moc statičtí. Navíc oni to udělali výborně, vyměnili si puk a Cetkovský to parádně trefil,“ popsal gól, který rozhodl o tom, že Plzeň nezískala plný počet bodů.

Plzni opět dnes nevyšly přesilové hry. Naopak domácí, konkrétně Ondřej Kratěna, mířili přesně v době, kdy jich bylo o jednoho méně. „Dnes nám gól z přesilové hry chyběl k výhře. Přitom minule jsme vyhráli 2:0 a oba góly jsme dali v přesilovkách. Říkali jsme si, že v tom musíme pokračovat, ale dneska se nám zase nedařily,“ okomentoval marnou snahu v početních výhodách útočník s číslem dvacet.

Příští zápas sehraje Plzeň ve Zlíně. Extraliga uvidí reprízu loňského dramatického finále. „Těším se, až zase uvidím ty prostory, kde jsme vyhráli titul a slavili. Možná si na chvilku vzpomenu na ty okamžiky, ale jinak už musíme myslet na přítomnost, ne žít minulostí,“ vyhlíží čtvrteční zápas Tomáš Sýkora.