Preview 12.kolo

Indiáni a Piráti - souboj dvanáctého kola!

Plzeň – Extraliga pomalu dovršuje úvodní čtvrtinu, nyní nás čeká domácí souboj s Piráty. Ti v loňském roce udrželi setrvání mezi hokejovou smetánkou, navíc během sezóny sebrali Západočechům hned pět bodů! Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PIRÁTI CHOMUTOV

ČEZ Aréna, Plzeň
13. října 2013
12. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeňští se s novým přírůstkem do extraligové rodiny střetli před rokem již v rámci druhého přípravného utkání, které hostila jejich domácí aréna. Indiáni svého soupeře poměrně přehráli a po brankách Baleje a Kováře zvítězili hladce 2:0, když si navíc Adam Svoboda připsal čisté konto. V odvetě v rámci devátého kola ale již nováček vytasil drápky. Vlasák sice již v první minutě otevřel skóre, ovšem Chomutov ještě do pauzy srovnal a stejný hráč tak musel rozhodnout až v prodloužení – skóre 2:1 i přesně ukazuje, v jakém poměru si oba soci rozdělili body. Souboj na severu Čech dospěl ještě dál a to sice do nájezdů. Dva body zajistil pro indiány další dvougólový sniper - Kratěna. Poslední zápas roku 2012 ale již Západočeši zvládli na jedničku. Doma kralovali po výsledku 6:2, dvougóloví byl tentokráte Gulaš s Pletkou. Ovšem doma Piráti opět zlobili, dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání a dokráčeli k tříbodové výhře 4:3. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Změny v sestavě

Piráti rozhodně s přestupy nezůstali pozadu, proto bude následujících řádek krapet víc. Pro plzeňského fanouška je jistě zajímavý fakt, že s kariérou skončil třiatřicetiletý Milan Kraft, jenž vloni posbíral dvaatřicet bodů. Jenže vedení mu nedokázalo zajistit místo v prvních dvou formacích a když k tom připočteme, že hráč jinam jít nechtěl, dopadlo to tak, jak to dopadlo. Miroslav Zálešák s Milan Řehořem odešli do Kazachstánu, druhý jmenovaný, ač před tím nechtěný, v Kazachstánu narazil na jisté abnormální věci a pro nemoc gólmanů Chomutova jsme ho již opět v brankovišti Severočechů mohli vidět. Brett Palin již válí v Německu, Filip Seman v Jihlavě, Milan Procházka ve Znojmě, Petr Macháček v Bystrici. Naopak z Pardubic přišel Martin Šagát, Brna Tomáš Malec, Luboš Bartečko s Jaroslavem Svobodou zase ze Lva Praha. Josef Dušek z Maďarska, André Lakos z Rakouska a Pirátem se stal i explzeňský Jozef Balej.

Dosavadní výsledky

Pirátům se podobně jako začátek extraligy příprava příliš nevydařily. Z deseti duelů uspěli pouze s Vídní a KalPou, navíc pouze za dva body. Naopak nestačili v šedesáti minutách na Spartu, Litvínov a celek Jyväskylä, venku pak na Vary, Bratislavu, Linköping, HV71 a znovu Spartu. A ani v extralize to zatím není o mnoho lepší. Piráti uspěli jen se Spartou a ve Vítkovicích, alespoň bod brali v Karlových Varech a doma se Zlínem, Slavií a Litvínovem, když vždy nezvládli nájezdy, naposledy s Mountfieldem zase prodloužení.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 17
Počet vstřelených branek: 31
Počet inkasovaných branek: 30
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 11 (5+6)
Nejlepší střelec: Radek Duda - 6 branek
Nejlepší nahrávač: Straka, Pletka - 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda - 36 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Straka, Slovák +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Růžička, Hollweg -3
Gólmani:
Matěj Machovský – 473 minut / pr. 1,90 , 93,51%
Lukáš Mensator  – 201 minut / pr. 3,98 , 85,54%

Piráti Chomutov:

Postavení v tabulce: 13.
Počet bodů: 11
Počet vstřelených branek: 28
Počet inkasovaných branek: 39
Nejproduktivnější hráč: David Hruška 9 (4+5)
Nejlepší střelec: Jaroslav Svoboda - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Luboš Bartečko – 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Svoboda, Sikora - 29 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Mrázek, Kůs, Trefný, Mainer 0
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Divíšek -6
Gólmani:

Milan Řehoř       – 355 minut / pr. 2,70 , 90,12%
Miroslav Hanuljak - 262 minut / pr. 2,75 , 90,32%
Matúš Koštúr      -  60 minut / pr. 5,00 , 84,37%



Výsledky posledních zápasů:

PSG Zlín 4
HC Škoda Plzeň 1
(3:0, 0:1, 1:0).





Branky a nahrávky: 1. Veselý (Leška), 2. Melenovský (Čajánek, Kubiš), 7. Leška (Balaštík), 59. Balaštík (Leška) – 21. J.Sýkora (Lev).
HC Škoda Plzeň: Mensator (od 2. Machovský) – Hanzlík, Slovák, Seman, Růžička, Frolo, Mozík, Boháč – Vlasák, Kašpařík, Duda – Pletka, Lev, Kratěna – J. Sýkora, T. Sýkora, Novotný – Hollweg, Vlček, Schleiss.

Piráti Chomutov 2
Mountfield HK 3pp
(1:1, 0:1, 1:0 – 0:1).






Branky a nahrávky: 16. Šulák, 43. Hřebejk (Kubinčák) – 13. Ptáček (Tvrdík, Květoň), 22. Škoda (Suja, Mikuš), 61. Květoň (Pláněk, Mertl).
Piráti Chomutov: Řehoř – Malec, Lakos, Pulpán, Mazanec, Trefný, Šulák, Kučný – Bartečko, Kämpf, Balej – Kubinčák, Divíšek, Hruška – Šagát, Sikora, Hřebejk – Mainer, Kůs, Kaše.