Preview 13. kolo

Víkendové zápasy u soupeřů - první v pořadí je Hradec Králové

Plzeň - Extraliga pokračuje svižným tempem dál. V rámci třináctého kola Plzeň zajíždí na led nováčka extraligovéh pelotonu Mountfieldu HK. Oba týmy ve svých posledních zápasech slavily výhru, budou tedy chtít navázat.


MOUNTFIELD HK
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion, Hradec Králové
18. října 2013
13. kolo hokejové Tipsport extraligy

Hokejový klub Mountfield Hradec Králové je nováčkem v extraligové rodině. V nejvyšší soutěži nahradil České Budějovice. Hráčský kádr zůstal, až na drobné změny, stejný jako ten bývalý budějovický. V loňské sezóně válčili hradečtí lvi v první lize a bojovali o postup do extraligy sportovní cestou. To se jim ale nepodařilo. Po základní části osmý Hradec skončil na hokejkách Olomouce ve čtvrtfinále 1. ligy 2:4 na zápasy. Oloumoc se nakonec propracovala až do baráže a bojovala o postup do extraligy, který nakonec nevyšel. Hradec naopak využil problémů Českých Budějovic a převzal jejich extraligovou licenci. Nyní tak může bojovat o Prezidentský a Masarykův pohár.

Hokej v Hradci příliš netáhne

Mountfield HK odehrál v dosavadním průběhu extraligy na domácím ledě pouze 4 zápasy. Do konce první čtvrtiny ho ještě dvě utkání čekají. Ovšem domácí návštěvy jsou zatím zklamáním. Pouze na první utkání s Třincem přišlo přes pět tisíc fanoušků – konkrétně 5 173. Na druhé domácí utkání v šestém kole proti Litvínovu přišlo už jen 4 136. A bylo ještě hůř. O dalších 600 fanoušků méně přišlo na zápas s Kometou Brno. Na zatím poslední domácí utkání přišlo pouhých 3 536 diváků. Vedení hradeckého hokejového klubu určitě čekalo ve městě větší zájem o hokejová utkání svého týmu. Přitom Hradečtí nehrají nijak špatně. Drží se na pátém místě v tabulce. Přesto ze všech extraligových celků přišlo na hradecký zimní stadion nejméně diváků – celkem 16 439. Nejlépe je na tom v tomto směru již tradičně Kometa Brno, do útrob jejíhož stadionu dorazilo celkem 48 800 fanoušků. Plzeň je na místě čtvrtém s 29 602 diváky.

Dosavadní výsledky

Mountfield začal svou první extraligovou sezónu dobře. První kol proti Spartě sice prohrál, ale od té doby nezažil žádný zápas, ve kterém by nezískal alespoň bod. I přestože nestřílí příliš gólů a má společně se Slavií nejhorší útok z celé extraligy, se drží na pátém místě extraligové tabulky. V posledním zápase ale toto tvrzení Hradečtí příliš nepotvrdili. Proti Liberci předvedli dokonalou přestřelku. Přestože po první třetině prohrávali 2:5, dokázali nakonec po šedesáti minutách uhrát výsledek 6:6 a v prodloužení rozhodli o svém vítězství v poměru 7:6.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 20
Počet vstřelených branek: 34
Počet inkasovaných branek: 32
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 11 (5+6)
Nejlepší střelec: Radek Duda - 7 branek
Nejlepší nahrávač: Straka, Pletka - 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda - 36 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Dan Růžička -4
Gólmani:
Matěj Machovský – 533 minut / pr. 1,91 , 93,36%
Lukáš Mensator  – 201 minut / pr. 3,88 , 85,52%

Mountfield HK:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 21
Počet vstřelených branek: 28
Počet inkasovaných branek: 26
Nejproduktivnější hráč: Jiří Šimánek 8 (3+5)
Nejlepší střelec: Lukáš Květoň - 4 branek
Nejlepší nahrávač: Peter Mikuš – 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Harant, Mertl - 10 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Ptáček, Škoda +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Langhammer -6
Gólmani:

Kantor Pavel       – 627 minut / pr. 2,11 , 91,51%
Kacetl Ondřej       - 51 minut / pr. 3,53 , 86,36%



Výsledky posledních zápasů:

HC Škoda Plzeň 3
Piráti Chomutov 2
(1:0, 1:1, 1:1).





Branky a nahrávky: 2. T. Sýkora (Slovák), 25. Lev (J. Sýkora), 41. Duda (Hanzlík, Vlasák) - 27. Bartečko (Divíšek, Hruška), 50. Balej (Hřebejk).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Slovák, Hanzlík, Růžička, Boháč, Mozík, Frolo - Duda, T. Sýkora, Pletka - Petruška, Kašpařík, Vlasák - Novotný, Lev, J. Sýkora - Dvořák, Pitule, Hollweg.

Bílí Tygři Liberec 6
Mountfield HK 7pp
(5:2, 1:2, 0:2 – 0:1).






Branky a nahrávky: 5. Bulík (Čakajík, Vampola), 7. Vampola (Čutta), 10. Bartek, 14. Urban (Nedvěd), 16. Vampola (Bartek, Nedvěd), 28. Bulíř (Vampola, Filippi) – 12. Mertl (Harant, Kudrna), 20. Červený (Škoda, Ptáček), 32. Kudrna (Mertl, Vydarený), 40. Škoda (Červený), 53. Suja (Škoda, Červený), 60. Šimánek (Kudrna, Květoň), 62. Květoň (Frühauf).
Mountfield HK: Kantor (od 10. Kacetl) – Ptáček, Plášil, Frühauf, Pláněk, Vydarený, Harant, Mikuš – Šimánek, Mertl, Kudrna – Květoň, Langhammer, Tvrdík – Suja, Červený, Škoda – Rousek, Knotek, Švihálek.