Ohlasy 13. kolo

Nezačali jsme špatně, ale pak jsme si to pokazili, říká Jakub Jeřábek

Hradec Králové - První čtvrtinu základní části uzavřeli hráči Plzně na ledě Mountfieldu HK. Plzeň měla v utkání řádu šancí, které však nedokázala využít. V sestavě se objevilo hned několik navrátilců a jeden úplný nováček. Mezi navrátilce se dá počítat obránce Jakub Jeřábek, extraligovou premiéru si pak odbyl Miroslav Indrák.

Plzeň nesehrála herně špatné utkání v Hradci Králové, ale tři body zůstaly na východě Čech. „Nezačali jsme špatně. Dali jsme hned na začátku gól, takže vstup dobrý. Měli jsme tam pak i několik dalších šancí, ale neproměnili jsme je. Naopak dostaneme takové zbytečné góly. Ve třetí třetině jsme je pustili do přesilovky a bylo hotovo,“ hodnotí utkání obránce Jakub Jeřábek.

Škodovka měla na ledě Mountfieldu velké množství šancí, a pokud by vedla například 3:0 v polovině zápasu, určitě by se nikdo nemohl divit. „Určitě by to vypadalo jinak. Dá se určitě říct, že jsme si to prohráli sami,“ přiznává Jeřábek.

Plzeň čeká nyní dvouzápasový trip, který začal dnes v Hradci a pokračuje nedělním duelem ve Vítkovicích. „Chtěli jsme přivést z Hradce alespoň bod, nejlépe urvat všechny tři. Ted´se musíme pořádně zkoncentrovat jen na neděli a podat lepší výkon,“ míří Jeřábek k nedělnímu duelu, který začne druhou čtvrtinu základní části.

Jakub Jeřábek se vrátil do sestavy poprvé od utkání na ledě brněnské Komety 29.9. „Bylo to dobré. Cítil jsem se už docela dobře, což mi usnadnili trochu i spoluhráči. V první třetině jsem měl velkou šanci, škoda, že jsem jí neproměnil,“ lituje neproměněné možnosti.

A jak se plzeňský obránce cítil po pětizápasové odmlce? „Už je to dobré, jsem fit. Doufám, že budu mít pořád takový prostor na ledě, ale hlavně abych byl platný pro tým,“ dodává plzeňský obránce, který zaznamenal během pětadvaceti střídání bezmála 18 minut na ledě.

Nebylo to špatné, hovoří o své premiéře v extralize Miroslav Indrák

Extraligový debut si na ledě Hradce Králové odbyl písecký odchovanec a jeden z nejlepší hráčů plzeňské juniorky současnosti Miroslav Indrák. „Myslím si, že to nebylo špatné, ale určitě by se daly nějaké chyby napravit,“ říká na svůj první start v extralize.

Miroslav Indrák naskočil do utkání v Hradci bez velkého respektu a počínal si jako zkušený hráč. „Dozvěděl jsem se to ve středu, že budu hrát,“ uvádí osmnáctiletý mladík, který zatím hrál v dresu bez jmenovky a číslem 60.

Indrák měl na svou premiéru v extralize výborné spoluhráče ve druhé formaci. Na centru kapitán Martin Straka a na druhém křídle Josef Straka, staronová tvář v plzeňském dresu. „Hrálo se mi s nimi dobře, měli jsme tam i nějaké šance, jen škoda, že jsme je neproměnili. Snad příště,“ věří mladý forvard, který na ledě strávil přes deset minut.