Ohlasy 14.kolo

Vojtěch Mozík #74: Předvedli jsme zodpovědný výkon

Plzeň - Přišel, viděl, rozhodl, zvítězil. I tak by se dalo popsat počínání Vojtěcha Mozíka v duelu ve Vítkovicích. Dvacetiletý bek si v utkání přispal branku i asistenci, přesto myslí spíše na týmové úspěchy. „Jestli jsem měl 1+1, na tom už nezáleží, hlavně, abychom vyhrávali," vypráví.

Vojtěchu, jak byste zhodnotil utkání ve Vítkovicích?
Určitě se nám utkání povedlo o hodně více než v Hradci. Hráli jsme dobře systémově, vytvářeli jsme si šance, naopak soupeře až na ty dva nájezdy se nám dařilo eliminovat. Myslím si, že jsme předvedli zodpovědný výkon.

V samotném utkání jste měl 1+1, což jsou první body od startu soutěže, znamená to, že druhá čtvrtina bude z vaší strany takto bodově plodná?
Byla by to paráda (smích). Ale ne, vážně, musím si plnit hlavně defenzivní úkoly, abychom nedostávali góly a byl jsem prospěšný týmu. Jestli jsem měl 1+1, na tom už nezáleží, hlavně, abychom vyhrávali.

Na Vítkovice se Plzni dlouhodobě daří, čím to?
Těžko říct, spíše to bude náhoda nebo jestli nám opravdu vyhovuje jejich styl… Nevím, nedokáži říct.

Viděl jste zákrok Ryana, po kterém následoval trest? Co si o tom myslíte v porovnání s tím, že v Liberci se udála prakticky totožná věc?
Viděl jsem to. Podle mě tím, jak je již na očích více druhým rokem, tak dostal větší trest. Dávají si na něj pozor. Kdyby to byl kdokoliv jiný, tak by takový trest nedostal, ale tím, že je to Hollweg, tak to tak dopadlo.

Středa je na tréninku vyhlášená nájezdy, troufl byste si na ně v zápase?
Já asi ne (úsměv). Přeci jenom obránci všeobecně moc nejezdí, od toho jsou spíše útočníci. Ale kdyby byla nějaká desátá série, tak bych do toho šel (smích).

S kým se vám v Plzni nejlépe hraje v obraně?
Tak jelikož hraji stále s Tomášem Frolem, tak asi s ním (smích). S nikým jiným jsem teď dlouho nehrál, tak těžko říct.

Máme za sebou utkání se všemi soupeři, překvapil vás nějaký tým oproti loňsku?
Asi ne. Možná Hradec, protože prakticky stejnému týmu se minulý rok tolik nedařilo. A samozřejmě Sparta, která hodně posílila, ta je skvělá.

Po víkendu na ledech soupeřů vás nyní čeká domácí dvojboj…
Samozřejmě se těšíme, už jenom na naše fanoušky. Navíc lepší než jet do Ostravy a být tam celý víkend jako před pár dny.

Co od zápasů se Spartou, která je nahoře a s Libercem, který je naopak dole, čekat?
Podle mě budou oba dva zápasy hodně těžké, ale my uděláme vše proto, abychom je zvládli, uvidíme.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!