Ohlasy 15. kolo

Ján Sýkora: Sparta by naše chyby trestala

Plzeň - Indiáni zvládli potvrdit vydřené vítězství z ledu Vítkovic, když na domácím ledě porazili liberecké Bílé Tygry 5:2. Jedním gólem se na tom podílel i Ján Sýkora, který ve druhé třetině svým povedeným nájezdem zvyšoval už na 4:0. Plzeň sice ve druhé polovině utkání trochu polevila, ale i tak jí tři body zůstaly.

Mladý slovenský útočník v pátek večer výrazně pomohl Plzni k zisku tří bodů v domácím zápase s Libercem. Sýkora se na začátku druhé části prodral mezi dvěma obránci a už se řítil sám na Schwarze, byl ale faulován a rozhodčí tak nařídili trestné střílení. A Janko jej s ledovým klidem proměnil. "Čekal jsem, až dá lapačku dolů, a pak jsem vystřelil. Nebyl jsem až v tak ostrém úhlu, zpoza branky by to bylo horší (smích). Opravdu jsem jen čekal, až mu padne lapačka. A hned jsem tam viděl mezeru," popsal svůj gólový zásah Sýkora.

Čtvrtá branka přitom byla hodně důležitá. Plzni dodala ve druhé třetině více klidu, indiáni pak ještě přidali pátý gól, po kterém střídal gólman Schwarz. "Jsem rád, že jsem pomohl týmu, že jsem dal ten čtvrtý gól. Dostali jsme větší klid a větší sebevědomí." Hotovo ale ještě úplně nebylo - domácí si zbytečně zkomplikovali život vyloučeními. "Důležité bylo, že jsme dali hned v první třetině tři góly, potom už jsme dělali moc faulů," byl si vědom polevení v koncentraci i mladý slovenský forvard.

V neděli čeká Škodovku doma daleko těžší soupeř, pražská Sparta. Ta v současné době vede tabulku extraligy a chlubí se výbornou ofenzívou. "Hrozně jsme faulovali, v neděli si takové chyby nemůžeme dovolit. Sparta by to mohla potrestat mnohem víc než Liberec," varuje Sýkora. Dvě výhry z posledních dvou zápasů jsou před zápasem s lídrem určitě povzbuzením, ale ani výkon ze zápasu s Libercem by na Spartu stačit nemusel. "Snad to bude v neděli padat taky tak. Ale jak říkám, je třeba se vyvarovat těch chyb."