Preview 16.kolo

V neděli na hokej, přijíždí lídr!

Plzeň – V rámci šestnáctého kola přijíždí na plzeňský led tradiční rival ze Sparty. Aktuálnímu lídrovi tabulky mají indiáni z úvodního měření sil co vracet, proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy přímo do ČEZ Arény!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
27. října 2013
16. kolo hokejové Tipsport extraligy

Vzájemné zápasy Plzně a Sparty z předloňské extraligové sezóny jasně vyznívají pro pražský tým. Prvním střetnutím bylo až 14. kolo, a v něm Sparta na svém ledě jednoznačně zvítězila 4:1. Jednalo se v té době o souboj o první příčku, na které po zápase vystřídala Škodovku právě Sparta. Druhé utkání bylo odložené první kolo a i v něm zvítězil pražský celek, i když až po nájezdech. Plzeň celý zápas dotahovala a díky vyrovnání Martina Straky v 59. minutě brala alespoň bod. Jediné vítězství indiánů se urodilo ve 27. kole na západě. Plzeň od začátku vedla a nakonec zvítězila jasně 5:2. Poslední slovo ale měli Sparťané, když na domácím ledě porazili svého soupeře opět po nájezdech, tentokrát 4:3. Letos začali Západočeši lépe, v krásném utkání uspěli před svými fanoušky 5:4. Sparta pak v odvetě utnula plzeňskou sérii patnácti zápasů s alespoň jediným získaným bodem po výsledku 3:2. V předposledním měření sil pak znovu o gól zvítězil domácí tým a v závěru základní části modrobílí přetrhli Spartě bodovou výhru a odrazili její atak na vlastní první místo, když v Praze vyhráli 4:2. Ale Pražané se před svými fanoušky pomstili, když hned ve třetím kole otočili nepříznivý vývoj utkání a zvítězili 3:1. Jaké drama nám oba celky nachystají nyní?

Příchody a odchody

Jak už se stalo tradicí, vedení Sparty po sezóně značně obměňuje kádr. Do Kladna odešel Petr Tenkrát se Sašou Treillem, do Chomutova Jaroslav Svoboda, do Karlových Varů Marek Hovorka, do Mladé Boleslavi Michal Broš, do Komety Jan Hanzlík, do Liberce zase Marcel Melicharčík. Druhý gólman Marek Pinc bude působit v kazašském celku Irtyš Pavlodar, ve Lvu je již Jiří Hunkes, v Salzburku Troy Milam a u týmu skončili i Angel Krstev, Peter Jánský a Adam Lapšanský.
A nyní k posilám. Do branky se vrátil Tomáš Pöpperle, z Litvínova přivítali Pražané Karla Kubáta, z celku Energie Petra Kumstáta a Lukáše Pecha, z Vítkovic jmenovce Klimka, z Pardubic Jana Buchteleho a Tomáše Rolinka, z Brna Jana Švrčka, z Kladna Jana Piskáčka a z týmu Kamloops Blazers Marka Hrbase.
Aby toho nebylo málo, přidala se v průběhu základní části již jedna rošáda. Jakub Krejčík hostuje ze Lva do Sparty a opačným směrem na dvoucestnou smlouvu Dominik Pacovský.

První čtvrtina

Sparťané odstartovali na jedničku a konečně tak naplňují předsezónní prognózy. Z úvodních čtyř zápasů sice posbírali pouze šest bodů - když nebodovali v Chomutově a v Liberci, pak to ale přišlo. Z jedenácti utkání podlehli Sparťané jen v Brně a s Vítkovicemi a čtyřikrát udrželi čisté konto! Aktuálně mají za sebou pět vítězných duelů, zajímavostí je i fakt, že letos ještě ani jednou Pražané nedotáhli utkání do prodloužení či nájezdů.


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 26
Počet vstřelených branek: 44
Počet inkasovaných branek: 40
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 13 (8+5)
Nejlepší střelec: Radek Duda - 8 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda - 48 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Straka M., Slovák +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Dan Růžička -4
Gólmani:
Matěj Machovský – 593 minut / pr. 2,12 , 92,47%
Lukáš Mensator  – 321 minut / pr. 3,18 , 87,02%
 

HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 33
Počet vstřelených branek: 64
Počet inkasovaných branek: 28
Nejproduktivnější hráč: Petr Ton 19 (10+9)
Nejlepší střelec: Petr Ton – 10 branek
Nejlepší nahrávač: Jan Piskáček - 10 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jan Piskáček - 26 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jan Piskáček +17
Nejhorší hráč v bodování +/-: Karel Kubát -6
Gólmani:

Tomáš Pöpperle  – 835 minut / pr. 1,94 , 92,70%
Filip Novotný   –  60 minut / pr. 1,00 , 96,15%
 

Výsledky posledních zápasů:

HC Sparta Praha 3
Piráti Chomutov 0
(1:0, 0:0, 2:0)






Branky a nahrávky: 2. Rachůnek I. (Přibyl, Klimek), 42. Přibyl (Kubát, Pech), 44. Buchtele (Kumstát).
Bílí Tygři Liberec: Pöpperle - Kubát, Piskáček, Švrček, Krejčík, Sičák, Philipp, Hrbas - Ton, Simon, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Chlapík, Bahenský, Forman.



HC Škoda Plzeň 5
Bílí Tygři Liberec 2
(3:0, 2:1, 0:1)





Branky a nahrávky: 11. Pletka (Hanzlík, Straka M.), 12. Duda (Jeřábek, Kašpařík), 15. Straka J. (Indrák, Straka M.), 23. Sýkora J. (TS), 33. Boháč (Duda, Indrák) – 35. Bartek (Nedvěd, Pospíšil), 51. Vampola (Hunkes, Nedvěd).
HC Škoda Plzeň: Mensator – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Frolo, Mozík, Boháč – Straka J., Straka M., Indrák – Pletka, Lev, Kratěna – Sýkora J., Kašpařík, Duda – Petruška, Sýkora T., Dvořák.