Preview 21.kolo

Indiáni vyrážejí na pevnost Rytířů!

Plzeň – Téměř po devíti měsících se indiáni představí na ledě Kladna. V rámci jednadvacátého kola sehrají třetí utkání během pěti dnů.


RYTÍŘI KLADNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ stadion, Kladno
17. listopadu 2013
21. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňské sezóně se celky o body spravedlivě podělily. V jedenáctém kole po veliké bitvě a za doprovodu televizních kamer ČEZ Aréna viděla, jak Strakova družina v nájezdech porazila tu Jágrovu. Na kladenském ledě se pak role obrátily. Rytíři potvrdili, že s hvězdami nabitou sestavou se to lépe táhne a vyhráli 4:3. Druhé vystoupení Středočechů v Plzni už Jágra ani Tlustého nepřineslo. I tak byli domácí fanoušci spokojeni. Po výhře 4:1 se ještě dlouho tleskalo Martinu Strakovi, legendě, kterou v Plzni mají diváci možnost vidět každý plzeňský duel. Závěrečné střetnutí dvou modrobílých týmů vidělo Kladno a mohlo si zapsat triumf domácího celku v nájezdech. A Středočeši uspěli i letos. ČEZ Arénu vyrabovali po výsledku 5:3, když domácí po celý zápas tahali za kratší konec. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Změny v kádru

Kladno zatím ke změnám v kádru nepřistoupilo. Ta jediná je však veliká. Ze Švédska přišel sedmatřicetiletý Jan Hlaváč. Dvojnásobný mistr světa, mistr extraligy si připsal na své konto přes tři stovky startů v NHL, vyzkoušel si i švýcarskou a hlavně švédskou ligu. Zatím si připsal v šesti utkáních tři body.

První čtvrtina

Rytíři vstoupili do nového ročníku Tipsport extraligy prohrou se Slavií 1:3. Pak ale v nájezdech uspěli ve Zlíně i s Vítkovicemi. Zbylých deset utkání Kladenští rovnoměrně rozdělili mezi výhry a prohry, sumasumárum to tak máme devatenáct bodů. Další porce třinácti utkání je však zatím horší. Z odehraných sedmi duelů vyválčili Středočeši pouze dva body.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Rytíři Kladno:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 21
Počet vstřelených branek: 46
Počet inkasovaných branek: 58
Nejproduktivnější hráč: Pavel Patera 17 (4+13)
Nejlepší střelec: Sacha Treille - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Pavel Patera – 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Dragoun - 28 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Dragoun +3
Nejhorší hráč v bodování +/-: Marek Černošek -8

Jan Chábera    – 1116 minut / pr. 2,63 , 90.77%
Lukáš Cikánek  –   94 minut / pr. 4,47 , 85.11%



HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 35
Počet vstřelených branek: 52
Počet inkasovaných branek: 47
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda, Václav Pletka oba 14 (8+6)
Nejlepší střelec: Pletka, Duda – 8 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 60 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Seman, Růžička, Hollweg -4
Gólmani:
Matěj Machovský – 849 minut / pr. 1,77 , 93,26%
Lukáš Mensator  – 375 minut / pr. 3,04 , 88,55%

Výsledky posledních zápasů:

Rytíři Kladno 2
HC Sparta Praha 5
(0:1, 1:3, 1:1)






Branky a nahrávky: 35. Hlaváč (Dalecký), 54. Hořava (Patera) - 1. Kumstát (Přibyl), 21. Rolinek (Ton, Hlinka), 22. Ton (Hlinka, Pilař), 36. Přibyl (Rachůnek), 60. Rolinek (Rachůnek).
Rytíři Kladno: Chábera - Doudera, Kaberle, Růžička, Majeský, Procházka, Hořava, Černošek - Tenkrát, Patera, Hořava - Treille, Dragoun, Rudovský - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Strnad, Machač, Havlíček.



HC Škoda Plzeň 4
HC Kometa Brno 1
(0:1, 2:0, 2:0)





Branky a nahrávky: 28. Seman (J. Straka, J. Sýkora), 40. Kašpařík (J. Sýkora, Vlasák), 42. Pletka (Vlasák, Duda), 58. J. Sýkora (Kašpařík, J. Straka) - 19. Svoboda (Kuboš, Němec).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Boháč - Kratěna, J. Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg.