Petr Kůs

Petr Kůs: Není třeba cokoliv měnit

Plzeň - Novým trenérem gólmanů se před reprezentační přestávkou stal Petr Kůs, jenž nahradil do Ruska odcházejícího Rudolfa Pejchara. Doslova tak musel naskočit do rozjetého vlaku. „Člověk se tak nějak tady na zimáku motá neustále, vše sleduje, takže jsem je trochu znal,“ popisuje však s klidem.

Bývalý gólman si v Plzni vyzkoušel extraligu, představil se i v dresu Mělníka, Písku či Havířova. Naposledy působil ve Francii. Pětatřicetiletý nový trenér brankářů u A-týmu vychovával do teď mladé plzeňské naděje.

Petře, jak se vlastně všechno seběhlo?
Bylo to celkem narychlo. Ruda Pejchar mi jednou takhle v neděli zavolal, ať se přijdu odpoledne podívat na zápas, jak vše probíhá a funguje, že možná bude odcházet. No a za čtyři dny odletěl (úsměv).

Stihli jste si vůbec něco říct?
Určitě. Vysvětlil mi, jak vše chodí, v jakém poměru zhruba střídat gólmany, aby byli oba vytížení. Takové ty základní věci.

Budete něco měnit?
Spíše vše nechám v zaběhlých kolejích, protože si myslím, že oba gólmani si zatím vedou velmi dobře, tak není ani třeba cokoliv měnit.

Asi bylo lepší, že se vše sběhlo takhle před repre pauzou?
Určitě to takhle bylo lepší. Měli jsme více času na to se poznat. Během pár gólmanských tréninků jsem si udělal představu o tom, jak na tom kluci jsou. Každý má trochu jiný styl, to všechno je důležité poznat.

Překvapili vás něčím?
Ani ne. Člověk se tak nějak tady na zimáku motá neustále, vše sleduje, takže jsem je trochu znal.

Je pro trenéra brankářů důležitý i svět gólmana kolem hokeje nebo stačí výkony na ledě?
Samozřejmě, že je důležitá i povaha. Měli jsme spolu i sezení,kde jsme si jednoduše povídali. U gólmanů je důležitá hlavně ta psychika, takže musím vědět i o nějakých jejich starostech či podobně.

Takže si chodíte třeba i někam sednout?
To zase ne. Sem tam se tak zeptám, ale že bychom si společně chodili někam sednout, to ne.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!