Preview 24. kolo

Repríza loňského finále na západě Čech!

Plzeň – Indiáni sehrají odvetu se Zlínem. V letošním úvodním měření sil sice po nepovedeném začátku na ledě svého soka nestačili, nyní je však čeká vendeta před svými fanoušky. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PSG ZLÍN

ČEZ Aréna, Plzeň
24. listopadu 2013
24. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předloňská sezóna vyšla proti Zlínu indiánům na jedničku! Nejprve doma po více jak dvou letech a pěti zápasech na modrobílé nestačil. Přestože v zápase dvakrát vedl, nakonec odcházel z ledu jako poražený 3:4. I odveta vyšla lépe svěřencům kouče Jelínka, doma zvítězili 4:1, třemi body se zaskvěl Radek Duda. A do třetice. Modrobílí vyloupili Stadion Luďka Čajky po výhře v prodloužení, rozhodl Modrý. Poslední zápas posledního kola základní části pak skončil fotbalově - výhrou domácích 1:0. Modrobílí na takto vydařenou sérii navázali i v osmém kole aktuálního ročníku, když doma v souboji o první místo udolali PSG v nájezdech. V odvetě brali tři body za výhru 3:1 a před svými fanoušky opět uspěli na penalty. Osmý zářez přidali svěřenci kouče Jelínka v sedmačtyřicátém kole, kdy šachovou partii ovládli 2:1. Štěstí se pak Západočechům naklonilo i v prvním čtvrtfinálovém souboji, kdy Radek Duda rozhodl gólem v poslední minutě, naopak jubilejní desáté vítězství v řadě oslavili modrobílí nejvyšší výhrou - 5:1. Jenže na této kulaté cifře se série zastavila, domácí duely ovládli ševci se štěstím 1:0 a 5:4 po prodloužení. Jenže Západočechy tvrdé K.O. nepoložilo a v nervydrásajícím duelu dokázali doma v nájezdech urvat mečbol. Ale Zlín si domácí tvrz pohlídal a sedmý zápas i celo sérii nakonec musel Johnson rozhodnout až v 58. minutě. Na úvod další sezóny dokázali Západočeši zlínské prokletí zlomit a uspěli na ledě PSG 4:1, v odvetě se pak radovali 4:2. Pak ale přišly dvě výhry Zlína, doma 4:1 a po velkém obratu i v Plzni 5:4. Sérii nezdarů v prvním finále indiáni zlomili, když uspěli 3:0. I v odvetě byli lepší, nakonec ale padli v nájezdech. Naopak třetí duel se Západočechům vůbec nevydařil a dopadli doma stejně jako v prvním duelu Zlín. V odvetě však zabrali a dokráčeli před svými fanoušky k pohodlnému vítězství 5:2. V důležitém pátém utkání modrobílí jako jediný tým v historii dokázali ve finále vyhrát na ledě soupeře, ale doma slavit po dalším nezdaru nemohli. A sedmý duel? Ten nepotřebuje slov... Letos si Ševci na úvod pohlídali domácí tvrz po výsledku 4:1, když vedli 3:0 po sedmi minutách hry. Jak si povedou oba soupeři nyní?.

Změny v kádru

V průběhu sezóny se zatím Zlínští nepouštěli do nějakých velkých zásahů do týmu. Z měsíčního hostování ze Znojma se vrátil Oldřich Horák, naopak stejnou formou působí v Třebíči Pavel Sedláček a Tomáš Fořt, Kristian Kučera v Břeclavi a střídavé starty má vyřízené Tomáš Valenta do Třebíče a Patrik Urbanec do Jihlavy.

První čtvrtina

Loňský finalista do úvodu nového ročníku extraligy nevstoupil nikterak se slávou. V úvodních třinácti duelech vybojoval pouze devatenáct bodů. Porazil doma Karlovy Vary, Liberec i Plzeň a uspěl v Pardubicích. Nájezdy pak Ševci zvládli v Litvínově, Chomutově a s Brnem. Naopak neúspěšné byly s Kladnem. Ve druhé čtvrtině to je ale už starý dobrý Zlín. V deseti utkáních nebodovalo PSG pouze v Brně. Celkem nasbíralo již dvacet bodů, naposledy padlo v nájezdech s Mountfieldem.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 39
Počet vstřelených branek: 63
Počet inkasovaných branek: 56
Nejproduktivnější hráč: Petr Leška 18 (3+15)
Nejlepší střelec: Jaroslav Balaštík - 11 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Leška - 15 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Zámorský - 56 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Marek Melenovský +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Matějíček -8
Gólmani:

Luboš Horčička – 768 minut / pr. 2,42 , 91,12%
Tomáš Štůrala  – 375 minut / pr. 1,75 , 93,63%
Libor Kašík    – 275 minut / pr. 2,08 , 94,07%


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 39
Počet vstřelených branek: 57
Počet inkasovaných branek: 51
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 15 (9+6)
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 9 branek
Nejlepší nahrávač: Vlasák, Straka – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 60 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Seman, Růžička, Hollweg -4
Gólmani:
Matěj Machovský – 909 minut / pr. 1,78 , 93,35%
Lukáš Mensator  – 440 minut / pr. 2,73 , 89,30%

Výsledky posledních zápasů:

HC Škoda Plzeň 4
HC Slavia Praha 2
(1:0, 1:0, 2:2)






Branky a nahrávky: 18. Kašpařík (Novotný, Mozík), 23. Pletka (Dvořák, Vlasák), 48. Mozík, 53. Lev (Kašpařík, J. Sýkora) - 43. Wharton (Bednář, Krenželok), 50. Žejdl (Kolařík, Tomica).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Hanzlík, Boháč, Slovák, Jeřábek, Mozík, Frolo - Novotný, Kašpařík, J. Sýkora - Kratěna, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Lev.



PSG Zlín 1
HC Mountfield 2sn
(0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)





Branky a nahrávky: 42. min Tesařík (Melenovský) -19. Šimánek (Mertl), roz. nájezd Dej.
PSG Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, Čech - Okál, Ondráček, Köhler.