Preview 30.kolo

Na plzeňské prérie míří kmen Ocelářů!

Plzeň – Indiáni se po dvojzápase na ledech soupeřů vracejí před své diváky, představí se v utkání proti Třinci. Oba týmy aktuálně dělí šest bodů, proto neváhejte a přjďte podpořit své barvy v posledním domácím utkání před Vánoci!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

ČEZ Aréna, Plzeň
13. prosince 2013
30. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předminulý rok se celky potkaly čtyřikrát. Nejprve v rámci devátého kola, když střetnutí hostil Třinec. Po velikém boji ani šedesát minut o vítězi nerozhodlo, ale prodloužení nakonec nemělo dlouhého trvání. Po minutě a 44 vteřinách o úspěchu domácích barev rozhodl Peterek v oslabení. Reparát svěřenci kouče Jelínka zvládli. Branky padaly až ve druhé polovině zápasu a byly pouze čtyři, ale protože indiánské byly hned tři, mohli Západočeši slavit i stejný počet bodů. 7.2.2010 je datum kdy naposledy modrobílí vezli z Werk areny všechny body a na ledě je neuhráli ani tentokráte. Třinec bezchybným výkonem dokráčel k výhře 3:0. Jenže pro neoprávněný start mladého Pavlíka bylo utkání kontumováno ve prospěch Plzně. Poslední vzájemný duel v polovině února skončil po velké přestřelce lépe pro modrobílé – 7:5. Vloni lépe začala Plzeň, která doma uspěla 4:2 a v dalekém Třinci vyválčila výhru v nájezdech. Jenže Třinečtí odpověděli taktéž dvoubodovou výhrou na ledě soupeře a loňskou přetahovanou doma rozsekli vítězstvím 4:0. Letos pak uspěly domácí týmy. Plzeň doma v nájezdech, Třinec zase bez inkasované branky. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Změny v kádru

Třinci zatím patří šestá příčka a ke velkým změnám se tedy neuchýlil. Nejprve si David Ostřížek vyřídil střídavé starty do Olomouce, kam odešel na měsíční hostování i Ctirad Ovčačík. Po svém návrat však brzy zamířil do Mladé Boleslavi. Poslední změnou je možnost střídavých startů gólmana Petera Hamerlíka v Havířově.

První polovina

Oceláři do ligy nevstoupili vůbec dobře, první zářez zapisovali až ve třetím kole. Do šestého zápasu pak měli na kontě pouze sedm bodů. Pak to ale přišlo! Do konce první čtvrtiny Třinec nebodoval pouze v Brně a připsal si dalších osmnáct bodů. Další porce třinácti utkání již tak úspěšná nebyla. Série proher střídala šňůru výher a celkově sedmnáct vybojovaných bodů patří spíše k extraligovému podprůměru. Druhá polovina základní části zatím také velké naděje na změnu nepřináší. Oceláři podlehli Liberci a na Mounfieldu, zabrali až v posledním kole, když doma přetlačili Zlín 2:1.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 45
Počet vstřelených branek: 76
Počet inkasovaných branek: 77
Nejproduktivnější hráč: Jiří Polanský 29 (11+18)
Nejlepší střelec: Martin Adamský - 15 branek
Nejlepší nahrávač: Jiří Polanský - 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jiří Polanský - 26 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Adamský, Roth, Linhart +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Růžička, Hrabal -11
Gólmani:

Šimon Hrubec      – 1563 minut / pr. 2,30  , 92,46%
Branislav Konrád  –  126 minut / pr. 3,81  , 89,47%
Peter Hamerlík    –   58 minut / pr. 4,14  , 80,95%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 51
Počet vstřelených branek: 72
Počet inkasovaných branek: 67
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 18 (11+7)
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 11 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák – 10 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 68 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Hanzlík, Slovák +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Daniel Seman -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 1149 minut / pr. 1,78 , 93,23%
Lukáš Mensator  –  620 minut / pr. 2,71 , 89,71%

Výsledky posledních zápasů:

HC Oceláři Třinec 2
PSG Zlín 1
(0:0, 2:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 27. Galvas (Peterek, Květoň), 35. Krejčí – 51. Leška (Balaštík).
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krejčí, Hrabal, Linhart, Roupec, Galvas, Kania, Foltýn, Lojek – Varaďa, Bonk, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Orsava – Rákos, Peterek, Květoň – Rufer, Zagrapan, Marek Růžička.



HC Sparta Praha 4
HC Škoda Plzeň 2
(2:1, 3:1, 0:0)





Branky a nahrávky: 15. Ton (Hlinka, Rolinek), 26. Rolinek (Ton, Hlinka), 30. Pech (Kumstát, Krejčík), 31. Rolinek (Ton, Hlinka) – 11. Pletka (Vlasák, Jeřábek), 21. Kratěna (Holec, Hanzlík).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Marcel - Kratěna, Kašpařík, Holec - Duda, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Lev, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Schleiss.