Keramiky přijede prověřit mistrovská Sparta

P l z e ň - Souboj o body do tabulky skupiny D čtvrtfinále soutěže Tipsport Hockey Cup svede Keramika v úterý na domácím ledě s loňským vítězem této soutěže Spartou Praha. Atraktivní soupeř bude nejtěžší zkouškou plzeňských Keramiků během dosavadní přípravy.

Loňský mistr extraligy prošel obměnou kádru, ovšem stále je považován za největšího adepta na titul v nadcházející sezóně. Kádr opustily opory jako Jaroslav Hlinka, Radek Bělohlav či Martin Chabada. Do rodného Liberce se po jeho postupu do extraligy vrátil Václav Novák. Mezi odcházející hráče lze počítat i Františka Kučeru, který se se Spartou nedohodl na nové smlouvě a podepsal u pražského rivala Slavie.

Sparťanskému vedení se podařilo sehnat rozhodně adekvátní náhrady. Vítěz kanadského bodování extraligy loňskéhoročníku Petr Leška, pro změnu předloňský vítěz Patrik Martinec či explzeňský ostrostřelec Martin Špaňhel kvalitou možná víc než nahradili odcházející hráče. Těžko říci, zda je Sparta silnější než v loňské sezóně, slabší však rozhodně nebude. Její sestava je doslova prošpikována známými jmény. Opět se dala dohromady trojice zázračných olomouckých juniorů Kratěna - Broš - Tomajko, oporami i letos budou nestárnoucí Žemlička s Břízou. Sestava Sparty v posledním zápase byla takováto:

Bříza - Nedvěd, Srdínko, Ptáček, Hanzlík, Richter, Jiruš - Kratěna, Broš, Tomajko – Zelenka, Martinec, Havelka – Tomík, Leška, Špaňhel – Kašpařík, Branda, Vondráček

Do čtvrtfinále prošla Sparta hladce přes Mladou Boleslav po výsledku 6:1. Zajímavé předsezónní měření sil začíná na plzeňském zimním stadionu v 17:30, vstupné činí 30,- Kč.