Ohlasy 32. kolo

Hanzlík se Strakou se shodli: Hrát před našlapanými tribunami je něco jiného!

Už s kapitánem Martinem Strakou, už téměř po vánočních svátcích a už znovu před téměř zaplněnou halou. Západočeské derby, které hostila ČEZ Aréna, znovu přilákalo do ochozů diváky. Na pozápasové tiskové konferenci tento fakt s díky kvitovali jak Martin Straka, tak Jiří Hanzlík

Martin Straka: „Líbí se mi výkony našich mladíků“

Martine, těšil jste se na návrat do soutěžního zápasu tolik, jako se fanoušci indiánů těšili na vás?
Samozřejmě jsem se těšil, přece jen to byla dlouhá doba. Navíc jsme zvládli těžké utkání, to je plus. Hlavně v úvodu měli Karlovarští hodně šancí a bylo důležité, že jsme otočili na 2:1 v náš prospěch. A podle mého jsme už pak byli po zbytek zápasu lepší.

Navíc jste po dlouhé době hráli před zaplněnou halou. Jak diváky nalákat zpět?
Dali jsme pět gólů, takže doufáme, že na další utkání si diváci opět najdou cestu.

Kdy jste se cítil natolik zdravý, že jste se rozhodl pro návrat?
Byl jsem fit už delší dobu, jen jsem nechtěl do zápasů zasahovat a dát prostor mladším, aby se ukázali. Všichni teď měli pauzu deset dní, takže taky vypadli ze zápasového rytmu, a pro mě to tak byl nejideálnější čas na návrat.

Mluvil jste o prostoru pro mladé? Kteří z týmu se vám nejvíce líbili?
Jsem spokojený hlavně s Mírou Indrákem a s Honzou Schleissem. Doufám, že šanci budou dostávat dál. Mají na to, aby hráli i příští sezónu. Další z mladých - Kuba Lev - taky hraje v pohodě. Je to jeden z nejlepších kluků, co tady máme. Je fajn, když se z těch mladých postupně stávají tahouny.

Jak probíhal vánoční program indiánů? Měli jste více volných dní?
My jsme měli volno jen na Štědrý den. Včera jsme šli už v půl šesté večer zase na led. Čtyřiadvacátého jsem strávil doma s manželkou a dětmi. Musím přiznat, že včerejší trénink byl hodně těžký. Ještě dnes jsme únavu vyjížděli.

Jiří Hanzlík: „Hrát na druhý svátek už bereme jako nutné zlo“

Jirko, jak vám se hrálo na druhý svátek vánoční?
Hrát šestadvacátého prosince soutěžní kolo je nepříjemné, ale už je to tak několikátý rok za sebou. Člověk je na to zvyklý a počítá s tím. Bereme to jako fakt a nutné zlo. Samozřejmě nás navíc potěšila plná hala. Za prvé se se líp hraje a pak je to taky ekonomicky výhodnější. Z našeho pohledu má zápas úplně jiný grády, než když je tady 4000 diváků.

A jak se vám líbil výkon soupeře? Nebezpečně kousal a bojoval do posledních chvil.
Už ten první zápas hráli velice dobře. Výsledky z posledních kol, kdy vyhráli ve Zlíně a ve Vítkovicích dávají za pravdu tomu, že venku jsou velice nebezpeční. Hrají bez hvězd, ale o to víc jsou pracovitější. V dnešním hokeji, když mužstvo urputně bojuje, je schopné porazit i tým s lepšími hokejisty. Celkově Vary dneska předvedly velice dobrý výkon a vyrovnání na 3:3 si zasloužily.

Po Pletkově nahrávce jste slavil přesilovkou gól? Měli jste to tak nacvičené, že si najedete do tohoto prostoru?
Já už jsem si mockrát nikam nenajel. Vycítil jsem, že bude v přesilovce volněji vzadu. Byl to důležitý gól, tak jsem rád, že jsem to trefil.

A jak se těšíte do Brna?
Bude to krásný zápas, tam jsou všechny zápasy takové. Mají nejlepší atmosféru v republice. Brno i my se na ten zápas těšíme, ale jak budu vypadat, uvidíme.