Rozhovor Marcel

Byla to paráda, ale hotovo zdaleka nemáme, uvědomuje si Patrik Marcel

Malmö – Zatímco v České republice plným tempem pokračuje Tipsport Extraliga, Patrik Marcel si ve švédském Malmö užívá juniorský světový šampionát. Svým dílem přispěl také k senzační výhře nad Kanadou, kterou čeští mladíci v této kategorii porazili vůbec poprvé v historii samostatného českého hokeje.

„Užívali jsme si to hodně a všichni. Byla to skvělá týmová práce. Od brankáře až po posledního útočníka to všichni zvládli výborně,“ pochvaloval si den po utkání šťastný obránce. „Čtyřikrát jsme ztratili vedení, takže to nebylo nic snadného. Naštěstí jsme ale vždycky našli způsob, jak se zase vrátit a dobojovat to do konce,“ hodnotí utkání Patrik Marcel, který se po zápase probíral také gratulacemi. „Rodina mi přála, na facebooku taky psalo docela dost lidí, tak to bylo super,“ tvrdí.

Kanaďany na každém šampionátu napříč různými věkovými kategoriemi zdobí vždy náročná fyzická hra. „Ten jejich styl mi docela seděl a dost jsem se v tom vyžíval. I nějaké bodyčky tam byly. To já můžu, to je moje,“ usmíval se plzeňský odchovanec, který ve třetí třetině také jednu bolestivou ránu schytal. „Jeden Kanaďan tam přijel zezadu a dal mi krosček. Odneslo to rameno a zápěstí, tak jsem si dal chvíli pauzu, ale zápas jsem dohrál a teď už je to v pohodě,“ popisuje Marcel zmiňovaný střet.

Patrik Marcel v utkání s Kanadou.

Mistrovství se zhostilo švédské Malmö a organizaci si tu všichni účastníci jen pochvalují. „Hotel je úžasný, jídlo také výborné. Nemáme si na co stěžovat, zatím je to paráda,“ potvrzuje svalnatý bek, zároveň ale dodává, že na žádný průzkum města v jeho podání zatím nedošlo. „Já jsem na pokoji s Davidem Němečkem a když máme nějaké volno, tak ho většinou prospíme a pak se jdeme akorát najíst,“ prozrazuje. „Ještě jsme neměli možnost, jít se podívat někam do města nebo tak.“

Překvapivý skalp velkého favorita je zajisté obrovské plus pro sebevědomí českého týmu, pro jistotu účasti ve čtvrtfinále ale bude muset zvládnout také zbývající zápasy ve skupině. „Dneska bude určitě rozbor po včerejšku a už se budeme připravovat na další zápas. Němci i Slováci budou hodně kousat a bude to ještě hodně zajímavé. Musíme to zase ubojovat,“ uvědomuje si devatenáctiletý obránce.

V případě dvou výher by ale mohl výběr trenéra Přerosta poskočit až na druhou příčku ve skupině, což by mu slibovalo schůdnějšího soupeře pro čtvrtfinále. „To by byla paráda, ale ještě není nic hotového, takže musíme pořád makat,“ odmítá Marcel striktně veškeré pochybnosti.

Ani ve službách národního mužstva však nezapomíná sledovat výsledky svého týmu. „Viděl jsem, že vyhráli s Varama a včera padli 5:1 s Brnem. Pokaždé se podívám na internetu jak hrajou,“ říká Marcel.