Preview 36.kolo

První domácí zápas roku 2014 obstará souboj dvou posledních mistrů!

Plzeň – Již počtvrté v této sezóně zkříží hokejky poslední dva úřadující mistři. Na západ Čech totiž míří Pardubice, s nimiž indiáni zatím vybojovali jediný bod. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

ČEZ Aréna, Plzeň
5. ledna 2014
36. kolo hokejové Tipsport extraligy

Oba soupeři se v minulém roce potkali již ve třetím kole v Plzni. Pardubice uťaly stoprocentní jízdu domácích a braly všechny body po výhře 2:1. I v odvetě měli Východočeši blíže k výhře, ovšem dvoubrankový náskok v poslední dvacetiminutovce promrhali a následně podlehli v nájezdech. Druhá návštěva aktuálního mistra na západě Čech opět znamenala pro modrobílé prohru. Škodováci znovu vstřelili pouze jednu branku a po výsledku 1:3 klopili hlavy, vítěznou trefu zaznamenal Krejčí, tři asistence Hemský. V doposud posledním vzájemném měření sil se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec vystavil šach-mat Plzni Bartek necelé dvě minuty před třetí sirénou. A indiáni neuspěli ani letos v přípravě, kdy podlehli na východě Čech 2:3. V lize pak ve fantastickém utkání brali před svými fanoušky bod, když čtyřikrát vedli, padli však v nájezdech. I v odvetě měli k vítězství blíže Západočeši, ovšem Pardubice dokázaly poslední třetinu vyhrát 3:0 a opět tak mohly slavit. Jak si povedou oba soupeři nyní?

Změny v kádru

Protože výkony Pardubic jsou poměrně rozhárané, došlo v týmu Východočechů hned k řadě změn. Na hostování odešel do Chomutova gólman Martin Růžička, nahradil ho z Novosibirsku Julius Hudáček. Střídavé starty si pak z Jihlavy vyřídil Adam Zeman a opačným směrem Zdeněk Čáp. Velkým zklamáním pak byly výkony Pavla Brendla, který se přes hostování v Brně nyní usídlil v druhé německé lize - celku EHC Lausitzer Füchse a také Josefa Marhy, jenž nakonec zamířil do konkurenčního Hradce. Rozpadla se i dvojčata Jan Kolář, jenž přes Slavii zamířil do Nižněkamsku a Jan Starý, který hostuje v Mladé Boleslavi. Zatím poslední změnou je odchod Roberta Kousala, jenž zazářil na EHT a vytáhl si jej Podolsk.

První polovina

Pardubice měly velmi povedený vstup do nového ročníku Tipsport extraligy, když v úvodní porci třinácti utkání nebodovali pouze třikrát, z toho hned v posledních dvou duelech v Třinci a na Spartě, před tím ještě doma se Zlínem. Celkem posbírali Východočeši pěkných dvaadvacet bodů. Následující čtvrtina ale již tak výrazná nebyla, svěřenci kouče Venery zapsali pouze čtyři tříbodová vítězství a celkem šestnáct bodíků. Ve druhé polovině základní části odehrály zatím Pardubice devět utkání a do tabulky jim přibylo již sedmnáct bodů!

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 55
Počet vstřelených branek: 103
Počet inkasovaných branek: 95
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Nosek 32 (14+19)
Nejlepší střelec: Tomáš Nosek - 14 branky
Nejlepší nahrávač: Tomáš Nosek – 19 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Sýkora - 76 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Robert Kousal +16
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Zdráhal -7
Gólmani:

Július Hudáček - 722 minut / pr. 2,49 , 91,23%
Dušan Salfický - 713 minut / pr. 2,10 , 93,17%
Martin Růžička - 697 minut / pr. 2,75 , 90,86%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 60
Počet vstřelených branek: 88
Počet inkasovaných branek: 82
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka (15+10) a Radek Duda (12+13) oba 25
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 15 branek
Nejlepší nahrávač: Radek Duda – 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 80 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Daniel Seman -7
Gólmani:
Matěj Machovský – 1447 minut / pr. 1,78 , 93,30%
Lukáš Mensator  –  680 minut / pr. 2,91 , 89,22%

Výsledky posledních zápasů:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4
Bílí Tygři Liberec 1
(1:0, 1:0, 2:1)




Branky a nahrávky: 3. Somík (Kolář), 30. Endál (Kolář), 56. Tybor (Cetkovský, Semorád), 60. Gregorc (Semorád) - 52. Bulík (Víšek, Bartek).
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Hudáček – Ďaloga, Gregorc, Korím, Píša, Kočí, Zdráhal – Radil, Nosek, Zohorna – Kolář, Somík, Endál – Tybor, Cetkovský, Semorád – Moučka, Nahodil, Číp.



HC Slavia Praha 3
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 0:0, 2:1)





Branky a nahrávky: 10. Valach (Skokan, Doležal), 44. Skokan (Růžička), 60. Jelínek (Holub) – 57. T. Sýkora (Holec).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Slovák, Hanzlík, Růžička, Jeřábek, Mozík, Boháč - Duda, Holec, Pletka - Kratěna, Lev, Vlasák - Indrák, Kašpařík, Schleiss - Dvořák, T. Sýkora, J. Sýkora.