Ohlasy 39.kolo

Jakub Lev #30: Hráli jsme dobrý zápas, ale bez gólu se vyhrát nedá

Plzeň – Indiánské šípy na ledě Mountfieldu do černého nemířili. „Kdybych to měl shrnout, nebyli jsme tak důrazní, jak jsme měli být. Byli jsme střelecky impotentní,“ nekličkoval po zápase mladý útoční Jakub Lev.

Kubo, jak zhodnotit dnešní zápas?
Dnes to nevyšlo. Začali jsme docela dobře, si myslím. Hráli jsme poměrně dobrý zápas, bojovali jsme, ale bez góla se vyhrát nedá.

Hrál Mountfield, co jste od něj očekávali?
Věděli jsme, že dobře brání, nedostává moc branek, ale na druhou stranu není nejsilnější v útoku. Bohužel dnes rozhodly přesilové hry, oni využili dvě, my žádnou. Při hře v pěti byl zápas vyrovnaný, dvě třetiny jsme dodržovali, co jsme měli. Poslední část už jsme museli riskovat, čímž jsme soupeře pouštěli do brejků.

Spousta hráčů soupeře naskočilo do zápasu prakticky z marodky, bylo poznat, že jsou nerozehraní?
Nyní je období, kdy se hraje pouze pátek a neděle, vynechávají se úterky, takže ani my nejsme bůhví jak rozehraní a v zápřahu. My jsme samozřejmě zprávy o jejich marodce, která se vyprazdňovala, měli, naopak byli spíše odpočatí. Jsou za námi tři čtvrtiny sezóny, takže o nerozehranosti to úplně nebylo. Přeci jenom vypadli ze sestavy na týden dva a ne třeba měsíc.

Gólmanská dvojka Kacetl proti Plzni pustil jediný gól ve dvou zápasech. Je to náhoda, že se mu proti vám takhle daří?
Měli jsme spoustu šancí, já osobně hned několik. Jednou jsem mu trefil lapačku, podruhé mi to vypíchl. Kdybych to měl shrnout, nebyli jsme tak důrazní, jak jsme měli být. Byli jsme střelecky impotentní, to je pak těžké.

Mrzí hodně prohraný souboj o druhé místo?
Ještě nás čeká třináct zápasů. Nejde tolik o postavení v tabulce, jestli jsme druzí nebo třetí či čtvrtí, ale potřebujeme sbírat body, abychom měli něco nahráno.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!