Ohlasy 43.kolo

Tomáš Frolo #4: Po Třinci musíme hlavně předvést dobrý výkon

Plzeň – Vrátil se po řadě týdnů po zranění zpět do sestavy indiánů a pomohl srazit Liberec a Spartu. Ve třetím utkání ale již Západočeši narazili – nestačili v Třinci. „Hráli jsme příliš složitě, neplnili si své úkoly, kdežto oni hráli jednoduše, všechno na bránu. Byli v tlaku, z toho plynuly fauly, oslabení a tak dále,“ popisuje dvaatřicetiletý řízný bek.

Tomáši, vraťme se ještě k utkání v Třinci. Jak byste ho zhodnotil?
To ani není na hodnocení, to byla tragédie.

Čím to, že perfektní obrana z neděle najednou o dva dny později tolikrát inkasovala?
Kdybychom to věděli, tak jsme tak nehráli. Tabulka je hrozně vyrovnaná, pak již záleží na detailech. Každý může každého porazit, záleží na chybách, individualitách, maličkostech. Hráli jsme příliš složitě, neplnili si své úkoly, kdežto oni hráli jednoduše, všechno na bránu. Byli v tlaku, z toho plynuly fauly, oslabení a tak dále. Musíme se rychle vrátit k tomu, co nám vycházelo se Spartou.

O víkendu hrajte s celky, které bojují o předkolo play-off. Budou ty zápasy o to více těžší?
Každý hraje o něco. I my nechceme opustit pozice, které držíme celý rok. Všechny týmy nebudou hrát do konce jinak než na plno a to i přidává na atraktivnosti pro lidi. Nás hráče a trenéry nevyjímaje.

Litvínov se vydal cestou defenzivního hokeje, může se zítra stát, že jako v minulém utkání s nimi tady nepadne ze hry gól?
Může, je to sport. Každý zápas je sice jiný, ale výsledky si bývají podobné.

Jak byste Litvínov charakterizoval?
Po výměně trenérů zapracovali hodně na obraně, dostávají strašně málo gólů a drží je výborný brankář. Mají šikovné hráče a již nejsou tolik nevyzpytatelní, jak se dříve říkávalo. Hrají poctivě odzadu a zítra to bude určitě velmi těžký zápas.

Litvínov je tým, s kterým budete mít letos zápornou vzájemnou bilanci, čím to?
Asi tím, že jsme prohráli (smích). Ne vážně, nesedí nám příliš jejich styl. Je to vždy vyrovnané, to bylo vidět i loňské play-off. My hlavně po Třinci musíme předvést dobrý výkon a vyhrát.

Jak se osobně cítíte po návratu mezi mantinely?
Dobře. Akorát jsem si trošku natáhl sval v noze, ale co se týče zad, tak je vše super, tak jen doufám, že to tak vydrží co možná nejdéle.

Jste znám svojí důraznou hrou, jak jste "upouštěl páru" během vašich problémů se zády?
Mám dva kluky, s těmi to jde jedna radost (smích). I když je pravda, že občas už to přehánějí. Každopádně já jsem mohl naštěstí poměrně brzy trénovat, tak jsem pak veškerou energii vkládal do cvičení. Nyní už se mohu uvolnit při zápasech (úsměv).

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!