Preview 44.kolo

Natankují si Západočeši Vervu?

Plzeň – Olympijská pauza se blíží a indiáni se představí před svými fanoušky již pouze dvakrát. V pátek přijede k repríze loňského čtvrtfinále Litvínov. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
31. ledna 2014
44. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeň a Litvínov spolu v loňské sezóně sehrály napínavou sérii ve vyřazovacích bojích. Plzeň měla již nůž na krku, když prohrávala 3:2 na zápasy, nakonec však dokázala přes Litvínov postoupit a vybojovat mistrovský titul. V letošní sezóně se zatím oba celky střetly třikrát. Nejprve odveta za loňské čtvrtfinále vyšla chemikům na výbornou, když doma uspěli 4:1. Diváci v ČEZ Aréně pak neviděli ani jeden gól ze hry, domácí nakonec uspěli v nájezdech. Defenzivní pojetí hokeje nakonec slavilo pro černožluté úspěch i ve třetím měření sil, když doma ubojovali výsledek 2:1. Jakou zápletku nám oba týmy přichystají nyní?

Změny v kádru

Neuspokojivé výsledky Litvínova vedly v průběhu sezóny k řadě změn. Tou nejvýznamnější je pravděpodobně odvolání trenérů. Pány Rosola a Jeřábka nahradil Radim Rulík a Miroslav Hořava, kteří spolu kdysi vedli i Plzeň. Roman Pšurný si vyřídil střídavé starty do Motoru ČB, opačným směrem zase Marek Posmyk i Václav Skuhravý. Vrátil se i exposlanec Jiří Šlégr, z Lugana zase Pavel Rosa.

Dosavadní výsledky

Litvínov začal sezónu domácí porážkou se Zlínem v nájezdech a následným debaklem v Pardubicích. Tříbodové výhry se Severočeši dočkali až v pátém kole – proti Plzni. Jenže byla také jediná. Pouhých získaných deset bodů v úvodní porci třinácti utkání bylo pro Vervu velkým zklamáním. Když pak černožlutí odjeli z prázdnou i ze Zlína, odhodlalo se vedení k změně na trenérském postu. A hle, ve druhé čtvrtině již Litvínov podlehl pouze Spartě a nasbíral pětadvacet bodů! Ve třetí to bylo znovu velmi dobrých jednadvacet bodů a nebýt nepovede první čtvrtiny, jistě by to byl v Plzni souboj týmů z první šestky. V aktuální a poslední porci třinácti zápasů odehrála Verva čtyři utkání se ziskem šesti bodů, naposledy se však doslova protrápila k vítězství v nájezdech proti Chomutovu.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 77
Počet vstřelených branek: 109
Počet inkasovaných branek: 101
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 32 (14+18)
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 20 branek
Nejlepší nahrávač: Radek Duda – 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 100 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Václav Pletka +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Kratěna, Seman -7
Gólmani:
Matěj Machovský – 1687 minut / pr. 1,74 , 93,51%
Lukáš Mensator  –  925 minut / pr. 2,98 , 89,33%

HC Verva Litvínov:

Postavení v tabulce: 9.
Počet bodů: 62
Počet vstřelených branek: 88
Počet inkasovaných branek: 94
Nejproduktivnější hráč: Viktor Hübl 29 (11+18)
Nejlepší střelec: Martin Ručinský – 12 branek
Nejlepší nahrávač: Viktor Hübl – 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Trávníček – 97 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Peter Jánský +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kousalík -17
Gólmani:

Pavel Francouz   – 2358 minut / pr. 1,83 , 93,84%
Petr Franěk      –  118 minut / pr. 5,08 , 80,77%
Patrik Nechvátal –   93 minut / pr. 3,23 , 87,80%
Lukáš Horák      –   60 minut / pr. 2,00 , 95,00%

Výsledky posledních zápasů:

HC Verva Litvínov 2
Piráti Chomutov 1sn
(0:0, 0:1, 1:0 – 0:0)






Branky a nahrávky: 57. Piroš (Trávníček, Gula), rozh. nájezd Ručinský - 39. Hruška (Stehlík).
HC Verva Litvínov: Francouz – Gula, Posmyk, Šlégr, Pavlík, Stříteský, Kousalík – Jánský, Hübl, Lukeš – Piroš, Hanzl, Ručinský – Černý, Skuhravý, Trávníček – Martynek, Jurčík, Gerhát.



HC Oceláři Třinec 5
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 4:0, 0:1)





Branky a nahrávky: 3. Matuš (Martin Růžička), 29. Adamský (Růžička, Nosek), 30. Adamský (Polanský), 36. Bonk (Orsava), 39. Polák (Peterek, Linhart) - 44. Kratěna (Straka, Lev).
HC Škoda Plzeň: Mensator - Jeřábek, Boháč, Slovák, Moravčík, Mozík, Frolo, od 46. navíc Slavík - Kratěna, Lev, Martin Straka - Duda, Vlasák, Pletka - Holec, Kašpařík, J. Sýkora - Dvořák, T. Sýkora, Pitule.