Ohlasy 45. kolo

Matěj Machovský: Protiháč na mně ležel jak na gauči!

Plzeň - čtrnáct zápasů trvala vítězná série Škody Plzeň v domácím prostředí - připravila ji o ni brněnská Kometa, které na zisk tří bodů stačily pouhé dvě branky. Druhý gól padl ale po sporné situaci, kdy na plzeňského gólmana spadl protihráč, a Matěj Machovský tak nemohl zasáhnout. "Cítil sem velkou křivdu, držel jsem se abych nevybuchl, ale rozhodčí mi řekl, že ho tam strčil náš hráč."

Plzeň po dlouhé době doma prohrála, proti Kometě dokonce nedosáhla ani na bod. Brňanům na to stačily dvě branky, ta vítězná byla ale podle domácího gólmana hodně sporná. "Protihráč vystřelil od mantinelu na mojí první tyčku, kde sem to měl pokryté, puk se odrazil do vzduchu a zůstal ležet na ledě. Chtěl jsem ho pokrýt, ale pak na mě spadl brněnský hráč, a někdo to tam doklepl," popsal mladý gólman rozhodující moment.

Takto obdržená branka samozřejmě domácí hodně rozhořčila. "Cítil sem velkou křivdu, držel jsem se abych nevybuchl, ale rozhodčí mi řekl, že ho tam strčil náš hráč," tlumočil vysvětlení rozhodčího brankář, který byl v danou chvíli bezmocný. "Ten Brňák na mě ležel jak na gauči. Dnes to rozhodlo," hlesl odevzdaně opavský odchovanec.

Jak se později ukázalo, byla tato branka rozhodující. Přitom padla ve druhé třetině. Machovského ale nepřekvapilo, že utkání rozhodl nakonec jediný gól. "Každý čekal, že bude málo gólů. Jim dobře chytá gólman a nám se taky daří v obraně. Bohužel jsme si nevytvořili žádné šance."

Škoda Plzeň kromě bodů ztratila i vítěznou sérii v domácím prostředí, která čítala čtrnáct zápasů. Až brněnská Kometa našla recept na plzeňský hokej. "Jestli mám mluvit za sebe, tak mě to mrzí hodně. Chci vyhrát ať už jde o cokoliv, třeba i když hraju na xboxu," přiznal Machovský.

Dominik Boháč: Na Kladně musíme tu porážku odčinit

Plzeň se v zápase s Kometou musela opět potýkat s prořídlou sestavou - Škoda dnes oznámila, že Hollweg bude chybět do konce sezóny, Dvořák vyfasoval trest na tři zápasy a mezi zraněné se opět vrátil Martin Straka. "Určitě je znát když chybí hráči jako Straka, s tim ale nejde nic dělat, musíme se s tim vypořádat. Dnes to od nás nebyl dobrý zápas, byli jsme krok pozadu, nebyli jsme moc ve hře," nehledal Dominik Boháč žádné výmluvy.

Plzeň se dnes nedostala ke své typické nátlakové hře, kterou drtila soupeře v posledních zápasech. "Neudrželi jsme se v pásmu tou naší hrou. To, čím jsme soupeře přehrávali, se nám dnes nedařilo," popsal mladý obránce problém hlavně třetí třetiny, kdy měla Plzeň velký problém s přechodem útočné modré čáry.

To byl zřejmě hlavní důvod dnešní porážky Plzně. Kometa svoji úpornou a organizovanou hrou nepustila domácí hokejisty do zápasu a nakonec si z nedobytné plzeňské tvrze odvezla všechny body. "Když my nutíme soupeře naší hrou, tak můžeme přehrát kohokoliv, ať je to Sparta, Kladno, nebo někdo jiný." Právě Rytíři jsou posledním soupeřem Škody před olympijskou pauzou. "My teďka jedeme na Kladno urvat nějaký body, abychom odčinili tu dnešní prohru a trochu měli klid v pauze," zakončil odhodlaně pozápasové hodnocení Boháč.