Dušan Andrašovský to objel všechno

K l a d n o - Do hry se Duda dostával pomaleji, ale ve třetí třetině už na ledě zase řádil. Gólově se však prosadil až v přesilovce čtyři minuty před koncem, kdy se natlačil před branku. "Josef Straka s Dušanem Andrašovským si to tam nahrávali a pak už jen Dušan za brankou čekal, až bude výhodná šance na přihrávku," pochválil spoluhráče. Sám pak jednoduše zasunul puk do sítě.

Vynikající práci odvedla první řada Josefa Straky s Dvořákem a Andrašovským na křídlech. Dvořáka na přesilovku nahrazoval Duda. Kromě řady kombinačních akcí se elitní řada blýskla i několika individuálními průniky. Ten nejhezčí zakončil Dušan Andrašovský gólem. "Pepík Řezníček mi tradičně přenechal za brankou puk. Protihráč mě napadal, ale neměl rychlost, aby mě zastavil. To byl důvod, proč jsem nenahrál Pepíku Strakovi jako obvykle. Pak mě atakoval jejich obránce, ale šel proti mě velice naivně, tak jsem dal gól," popsal lakonicky gólovou situaci autor první branky.

Diváci na tento zápas určitě dlouho vzpomínat nebudou. To potvrdil i trenér Richard Farda. "Na pohled to nebylo pro diváky nic moc. Oba týmy šly do zápasu z plné přípravy." Tipsport Cup však keramici považují za více než jen pouhou přípravu. "Je tam určitě větší náboj, jde také o ceny," uvedl trenér a Dušan Andrašovský ho doplnil: "Je to určitě lepší než trénovat. Navíc se o něco hraje, což je určitě skvělé. Na Slovensku jsme podobné příležitosti neměli."

Na závěr se ještě Richard Farda vyjádřil k tomu, jak ho v zápase uspokojili jednotliví hráči. Ve svém hodnocení se věnoval především novým tvářím. "Vynikající zápas odehrál Václav Král. Mile mě překvapil obránce Michal Dobroň. Martin Adamský je velký bojovník a jsme s ním rovněž spokojeni. Petr Chvojka s Jakubem Koreisem se zatím spíše rozehrávají. Co se obránců týče, máme k dispozici ještě Milana Vobořila a Ondru Kubeše. Ti také ještě mají možnost probojovat se mezi osm beků. Máme jich zatím deset a necháme si jich osm s tím, že budeme chtít, aby všichni nastupovali k zápasům. Buď v áčku nebo někde jinde," dodal. Z útočníků do hry nezasáhli Michal Důras a Zdeněk Sedlák, jenž míří do švýcarského týmu Ambri-Piotta. Plzeň se bude muset v úvodu sezóny obejít bez Václava Eiselta, jenž byl ve středu operován v pražské nemocnici na Homolce. Lékaři mu napravovali srůsty v oblasti tenkého střeva a hráč by měl chybět nejméně šest týdnů.