Ohlasy ČF3

Tomáš Vlasák rozhodl gólem v poslední minutě. "Pro soupeře to byla rána do vazu," uznal po boji

Brno - Na světelné tabuli se čas přehoupl do šedesáté minuty, vše směřovalo v utkání chudém na góly, ale bohatém na šance k prodloužení, když Ondřej Kratěna zachytil puk ve středním pásmu a ještě se pouštěl do útočné akce. V ofenzívě mu sekundoval Tomáš Vlasák, od něhož se poté puk odrazil do brněnské branky a tím vstřelil 54 sekund před vypršením základní hrací doby vítěznou branku.

Váš gól padl v době, kdy už se skoro všichni chystali na prodloužení. Co se to tam semlelo?
Ve středním pásmu byl odražený puk, za kterým šlapal Ondřej Kratěna, tak jsem si říkal, že to ještě zkusím s ním, co kdyby z toho něco bylo. Se štěstím jsem to špičkou trefil a obloučkem to spadlo do branky. Byl to šťastný gól, ale pro nás nesmírně důležitý.

Jak moc bylo pro vás důležité, že padla rozhodující branka až v poslední minutě?
Pokaždé, když tým vstřelí rozhodující branku v poslední minutě, tak čas na odpověď je hrozně krátký. Je to taková rána do vazu. Jsem moc rád, že to vyšlo v náš prospěch.

Ve druhé třetině jste se občas ocitli pod obrovským tlakem Komety. Jak se vám pak vstupovalo do poslední části hry?
My jsme do tlaku poslali Kometu sami hlavně našimi vyloučeními. I já jsem si byl odsedět nějaký trest. Toho se určitě musíme vyvarovat, protože tím jsme výkon soupeře zvedali a dostali je do tlaku a do tempa. Naopak my jsme museli jen vyhazovat puky z obranného pásma.

V utkání jste byl dvakrát vyloučen, což se vám příliš často nestává. Co se stalo, že jste musel tolikrát zatáhnout za záchrannou brzdu?
První vyloučení bylo takové nešťastné a ve druhém případě jsem trošku uskočil a chtěl jsem puk vracet zpátky Hanzlíkovi, ale v momentě přihrávky mi puk uskočil a samozřejmě jsem nevěděl o tom hráči, který byl za mnou, tak jsem ho už musel trochu zahákovat.

Utkání sledovala vyprodaná aréna. Jak se vám v takové atmosféře hrálo?
Atmosféra byla parádní. Brno je výjimkou, že má dva kotle a lidi perfektně fandili. Strašně krásně se u toho hraje.

Je těžké se v tom nenechat strhnout a zachovávat si chladnou hlavu?
My jsme si říkali už před zápasem, že se nesmíme nechat strhnout atmosférou, že musíme zůstat u té naší hry, která nám přináší ovoce. Je to těžké, ale je strašně důležité neustoupit od naší hry.

Bolelo to dnes před brankou více než v domácích zápasech?
Já si myslím, že to bylo stejné. Je to play-off a v něm hokej bolí. Jsou tam zákroky na hranici a tak to prostě je.

V utkání plném šancí na obou strách vás několikrát podržel gólman Machovský. Co byste řekl k jeho výkonu?
Je fantastický. Nechci to zakřiknout, ale doufám, že mu to vydrží. Je to poctivý kluk, který má všechno před sebou a jemu se ta poctivá práce vrací.

V sérii jste se dostali do vedení 2:1. Myslíte, že jste tím teď dostali Kometu pod tlak tím, že zítra musí vyhrát, protože vy jste už jednou venku vyhráli?
Je to podobné jako u nás, my jsme také první zápas doma prohráli a věděli jsme, že ten druhý už vyhrát musíme, protože odjíždět pak do Brna za stavu 0:2 by bylo hodně těžké. Je to teď samozřejmě trošku psychologická výhoda na naší straně. Zítra ale začíná další zápas od stavu 0:0 a bude to opět velký boj.

Očekáváte tedy drtivý nástup Komety?
Uvidíme, s čím přijdou. Ale samozřejmě, jestli to tak bude,tak se na to musíme připravit, abychom to mohli zachytit a být agresivní jako dnes.