TsC: Keramika zajíždí do Prahy bojovat o body

P l z e ň - Jeden z klíčových duelů ve čtvrtfinálové skupině hokejového poháru rozehrají mužstva Plzně a Sparty v úterý v 17:30 na stadionu HC Hvězda Praha. Zde našel úřadující mistr dočasný azyl, neboť T-Mobile Aréna byla poškozena při rozsáhlých povodních.

Plzeň a Praha byly při velké vodě jedny z nejvíce postižených měst. Plzeňská hala zůstala uchráněna, hůře dopadl hokejový stánek, který je sídlem Sparty Praha. Voda ve strojovně jej dočasně vyřadila z provozu. Tyto události minulých týdnů tak způsobily, že "domácí" Sparta Praha a Keramika Plzeň obstarají výjimečnou událost pro halu Hvězdy Praha, která má kapacitu 410 sedících diváků.

Oba týmy si přípravu zpestřily zahraničními turnaji. Sparťané dokázali vybojovat vítězství na turnaji v Londýně, kde porazili postupně Eisbären Berlín (3:0), Londýn Knights (2:0:) a Ženeva Eagles (3:2). Plzeň skončila třetí na Kolin cupu, kde také utrpěla svoji první porážku v přípravě.

První vzájemný duel mezi Plzní a Spartou skončil nerozhodně 2:2, vývoj zápasu byl prošpikován mnoha vyloučeními, šesti tresty do konce utkání a všeobecnou nervozitou. Do úterního zápasu však již nenaskočí střelec prvního branky Plzně v tomto zápase, Zdeněk Sedlák.

Pražanům v posledním utkání, které sehrali s Kladnem (2:0), chyběl obránce Zábranský, který je dlouhodobě zraněn, a také útočník Branda, za kterého zaskakoval Vondráček.Keramice Plzeň bude zcela jistě chybět Václav Eiselt, jinak by měl být kádr Plzeňanů také bez marodů. Zápas tedy slibuje zajímavou podívanou.

V případě vítězství či remízy v úterním zápase se Spartou půjdou keramici do posledního zápasu s Karlovými Vary s vědomím, že jim k postupu do semifinále stačí i nerozhodný výsledek. Prohra by znamenala nutnost vítězství v posledním, čtvrtečním zápase a posléze by rozhodovalo skóre.

Pravděpodobné sestavy:
Keramika Plzeň:
Barta - Řezníček, Mazanec, I. Vlček, Jiří Hanzlík, Dobroň, Špelda, Vobořil - Dvořák, Straka, Andrašovský, Duda, J. Štefanka, Adamský, Švík, Krátoška, V. Král, Topol, Koreis, Volák, Voskár
Sparta Praha: Bříza – Nedvěd, Srdínko, Ptáček, Hanzlík, Richter, Jiruš, Malinský – Kratěna, Broš, Tomajko – Zelenka, Martinec, Žemlička – Tomík, Leška, Špaňhel – Kašpařík, Havelka, Vondráček.