Jan Kovář získal po českém i ruský titul!

Jan Kovář získal po českém i ruský titul!

Plzeň – Jan Kovář po roce opět vybojoval mistrovský titul! Opět v sedmém zápase finále a opět v něm čtyřiadvacetiletý útočník řádil. Připsal si gól a dvě asistence a se svými spoluhráči po utkání uvedl nad hlavu Gagarinův pohár pro vítěze KHL!

Od přesunu z rodného Písku do Plzně to byl jeho první velký přestup. Na západě Čech působil sedm sezón, postupně se prodral mládežnickými kategoriemi až do A-týmu, se kterým vybojoval zlatou a bronzovou medaili. Vypomáhal také v barážových bojích Ústí nad Labem a Chomutovu.

Jenže liga mu začala být malá a zájem o talentovaného centra veliký. Navíc explzeňská 43 nechyběla na mistrovství světa osmnáctek i dvacítek, v seniorské reprezentaci je pravidelným účastníkem na turnajích EHT a podíval se před rokem i na mistrovství světa a do přípravy se má dle všeho připojit i letos.

Po zisku titulu s Plzní tak přišla změnu dresu, konkrétně se úspěšným lovcem stal Metallurg Magnitogorsk. Po celou sezónu nastupoval v elitním útoku s ruskými esy Sergejem Mozjakinem a Danisem Zaripovem. Výsledkem pak bylo 68 bodů na kontě mladého útočníka v základní části a dalších 25 v play-off. Tedy v obou případech mnohem více, než počet odehraných zápasů. Ruský účastník KHL si může mnou ruce, Kovář totiž před rokem podepsal kontrakt na tři roky…