Ohlasy HBR

Naše hra byla hodně neučesaná, zlobil se po premiéře trenér Razým

Plzeň - Indiáni už mají za sebou první herní prověrku, kterou absolvovali v Havlíčkově Brodě na ledě místních Rebelů. V úvodní dvacetiminutovce si vytvořili dvoubrankový náskok, a i když prvoligový soupeř nakonec zápas zdramatizoval, došli si pro zasloužené vítězství 3:1. „Bylo vidět, že jsme hráli první zápas. Dali jsme příležitost hlavně klukům, které jsme chtěli vyzkoušet. Myslím si, že Havlíčkův Brod hrál velmi dobře a byl nám vyrovnaným soupeřem,“ ohlédl se za prvním přátelským utkáním trenér Milan Razým.

Již předem bylo avizováno, že nepůjde úplně o plnohodnotné přátelské utkání. Hlavním cílem bylo v rámci vzájemné spolupráce představení mladých hráčů, kteří na obou stranách nastoupili. „Kostra týmu zůstala víceméně doma, a to i proto, že někteří hráči jsou zranění. Byli jsme zvědaví na to, jak k tomu kdo přistoupí. Výsledek není až tolik důležitý, hlavní pro nás byly individuální výkony hráčů,“ objasnil hodně omlazenou sestavu svého týmu trenér Milan Razým.

Sázka na dravé mládí byla jasně patrná už při pohledu na obsazení mezi tyčemi, o které se postaral mladý a talentovaný tandem Polívka – Pacl. „Myslím si, že gólman Patrik Polívka podal dobrý výkon, chytal opravdu velmi dobře. Měl hodně povedených zásahů a pustil jenom jeden gól,“ nešetřil slovy chvály na adresu dvacetileté maskované naděje, která se blýskla například vychytaným samostatným únikem Ondřeje Stehlíka. Pustil se však i do kritiky, protože někteří hokejisté zůstali za očekáváním. „Naše hra byla hodně neučesaná. S nasazením a výkony některých hráčů rozhodně nemůžeme být spokojení.“

Do této kategorie rozhodně nespadá útočník Dominik Simon, letní posila z pražské Sparty. Proti Rebelům hýřil po celé utkání aktivitou a dočkal se zasloužené odměny, když vstřelil v plzeňském dresu svůj premiérový gól. „Dominik Simon je hráč velkého kalibru. Chtěli jsme ho dnes nechat zahrát, protože zítra se připojí k národnímu týmu. Zrovna on dnes svou kvalitu potvrdil a ukázal, že do širšího kádru reprezentace patří právem. Je to stále ještě mladý hráč a já věřím, že pro nás bude určitě přínosem,“ pochvaluje si práci devatenáctiletého šikuly šéf střídačky.

Cesty indiánů se nedávno zkřížily právě s havlíčkobrodskými Rebely, když se spolu oba kluby dohodly během letní přestávky na vzájemné spolupráci. Právě na daleké Vysočině by se měli v příštím soutěžním ročníku objevit někteří mladí hráči, jež budou mezi prvoligovou konkurencí sbírat cenné zkušenosti. „Ještě o tom budeme jednat. Společně si sedneme a vyslechneme si požadavky Havlíčkova Brodu. Na konkrétních jménech zatím ještě domluvení nejsme,“ uzavřel Razým.