Ohlasy přátelsky CEB

Ján Sýkora #17: Nějaký gól jsem dal, ale výkon ještě nebyl ideální

Plzeň – Indiáni mají za sebou druhé přípravné utkání. Po velkých zvratech nakonec podlehli v nájezdech Motoru, největší hvězdou utkání byl Ján Sýkora, jenž jeden gól dal, druhý připravil pro svého jmenovce Tomáše a ještě proměnil samostatný nájezd.

Třiadvacetiletý forvard přišel na západ Čech před rokem z Banské Bystrice a po celou sezónu se potýkal s drobnými zraněními, hlavně v letním období. „Je to zatím dobré,“ klepal na zuby během rozhovoru po utkání. To sice Západočeši nakonec prohráli, ale jak trenér Razým, tak Ján Sýkora hodnotili duel vcelku pozitivně. „Byl to lepší výkon než předevčírem v Havlíčkově Brodě,“ říká téměř dvoumetrový hráč. „Samozřejmě tam jsou ještě chyby, jsme pár dní na ledě. V obraně nám to skřípe, neproměňujeme šance, ale snad bude každý zápas lepší a lepší,“ dodává.

V duelu opět dostala šanci řada mladých hráčů. “Byl to náročný zápas na kondičku. V sestavě byla řada mladých hráčů a každá zkušenost je v tomhle věku dobrá. Trenér to tak staví a podle mě nehrají vůbec zle,” chválil kolegy rodák ze Slovenska.

Plzeňská sedmnáctka byla u dvou gólů v zápase, ty však na vítězství nestačily. „Sice jsem nějaký gól dal, ale nemyslím si, že to byl výkon, který bych chtěl hrát. Mám na to být ještě klidně o čtyřicet procent lepší, protože něco ve mně je, alespoň to říkají (smích). Na druhou stranu jsme ve fázi přípravy, máme těžké tréninky, tělo je unavené,“ popisuje autor loňských osmnácti bodů v sezóně.

K povedenému výkonu v šedesáti minutách přidal slovenský “Granlund” ještě jednu z dalších svých kulišáren v samostatných nájezdech. “Na červené čáře jsem si rozmyslel, co udělám,” smál se po otázce, kdy se rozhodl pro netradiční zakončení.