Petr Kadlec #7

V dalších zápasech se musíme zlepšit, má jasno Petr Kadlec

Praha – Poprvé se v přípravném zápase objevil v sestavě Plzně Petr Kadlec a hned se postavil proti svému bývalému klubu. Porážku plzeňských ale nedokázal odvrátit, když indiáni podlehli Slavii 1:4.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Několik z nás hrálo letos úplně poprvé, takže jsme si zase trochu zvykali na zápasové tempo. Mrzí mě, že jsme nehráli dobře a dělali jsme spoustu chyb. Slavia nás přehrála v důrazu, rychlosti a proměňování šancí.

Jaké to pro vás bylo přijít do Edenu jako host?
Nic významného, prostě jsem normálně přišel do naší kabiny a v klidu jsem se připravil na zápas.

Proč jste hrál s jiným číslem než sedmičkou?
Hráli jsme v dresech z loňské sezóny, kdy se hrálo European Trophy, takže jsem si vzal nějaký dres a neřešil jsem s jakým číslem.

Jak to vidíte s výkonem týmu do dalších zápasů?
Proti Slavii se nám vůbec nedařilo, se spoluhráči nám to neklapalo, dělali jsme spoustu zbytečných věcí. Nabízeli jsme tak Slavii až příliš střeleckých možností a to v dalších zápasech musíme zlepšit.

Jak se zatím vypořádáváte s posunutím modrých čar?
Je to něco nového, přece jen je na modré více místa a trochu více času. Led na Slavii je ale menší než u nás v Plzni, takže od toho se taky odvíjí, kolik prostoru má hráč na modré.

Co si myslíte o zavedení hybridních zakázaných uvolnění?
Bude to zajímavé, rozhodčí ani my si v tom ještě nejsme úplně jistí, takže si postupně zvykáme. Je to ale správná volba.

Ke konci zápasu jste nastřelil do obličeje Antonína Růžičku. Asi to pro vás byla nepříjemná situace, když se nějakou dobu nezvedal z ledu...
Samozřejmě. Hned, jak padal do té střely, tak jsem ale viděl, že ho to netrefilo přímo do obličeje. Bylo to do části, která už je trochu chráněná. Jsem rád, že se mu nic nestalo.