Jakub Lev

Reprezentace je jiný svět, říká Jakub Lev

Plzeň - Druhý domácí přípravný zápas na další sezónu má za sebou Škoda Plzeň. Nedokázala ovšem vstřelit branku a Karlovy Vary si odvezly vítězství 2:0. "Byli jsme potrestaní za první odfláknutou třetinu," říkal čerstvý plzeňský reprezentant Jakub Lev.

Plzeň už má za sebou čtyři přípravná utkání. Zvítězit však dokázala pouze v jednom, hned v tom prvním v Havlíčkově Brodě. S Motorem prohráli indiáni na samostatné nájezdy, Slavii podlehli v základní hrací době, stejně jako Karlovým Varům. „Výsledky odpovídají naší předvedené hře – nehrajeme dobře. Na Slavii jsme hráli špatně skoro celý zápas, dneska jsme zase první třetinu byli špatní. Ty dvě další už byly o něco lepší, ale byli jsme potrestaní. Ta první ale opravdu byla špatná a hokejový bůh nás potrestal tím, že jsme nebyli schopní dát gól, trefili jsme tři nebo čtyři tyčky,“ rozpovídal se Jakub Lev o výkonech svého mužstva. S těmi tedy příliš spokojený není. Ale utkání před sezónou jsou potřeba. „Přípravné zápasy jsou těžké, jsme v plném tréninku. Ale zápasem se nabírá fyzička nejlépe, protože zápasové tempo nic nenahradí. Takže se snažíme, abychom co nejvíc bruslili a nabrali kondici,“ shrnul úkol přípravy, který má splňovat především.

Včerejší soupiska proti západočeskému rivalovi byla značně prořídlá, příliš mnoho hráčů k utkání nenastoupilo. „Trenéři to takhle chtějí, abychom hráli na tři lajny. Točíme se, vždycky odpočívá jedna lajna. Není to pro nás žádný problém,“ vysvětlil mladý útočník důvod, proč se do hry dostalo nezvykle málo hráčů. Větší prostor na ledě dával příležitost dostávat se do gólových šancí. Nejvíc si jich vypracoval právě Jakub Lev společně s Dominikem Simonem. Sám sebe ale Lev rozhodně nepochválil. „Abych řekl pravdu, ve formě se vůbec necítím. Zatím jsme tragický. Možná včera byly dvě třetiny o něco lepší, ale bez gólového efektu to nemá vůbec význam,“ zkritizoval sám sebe za promarněné příležitosti.

Kromě přípravných zápasů má za sebou Jakub Lev letošní léto také reprezentační kemp. Jeho dobrých výkonů na konci loňské sezóny si všiml také Vladimír Růžička a pozval třiadvacetiletého útočníka do pražského Edenu. „Užíval jsem si to moc, bylo to takové první seznámení, doufám, že nebylo poslední. Užíval jsem si to opravdu strašně. Je to zase něco jiného, otevřelo mi to oči. Je to zase jiný svět, než je klubový hokej,“ přiznal nadšení z první reprezentační akce Lev. A co když mu otevře reprezentace dveře ještě dál? „Zatím na to takhle nekoukám. Doufám, že mi to ještě posune dál fyzicky, výkonnostně a dalšími těmi hokejovými vlastnostmi. Zatím ale rozhodně nepřemýšlím o jiném angažmá,“ zakončil Lev.