Preview přátelsky s NOR

První zahraniční soupeř! Na západ Čech zavítá Norimberk!

Plzeň – Poprvé a taky naposledy zavítá letos do ČEZ Arény v rámci letní přípravy zahraniční soupeř. Fanoušci se mohou těšit na německý Norimberk!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
THOMAS SABO ICE TIGERS

ČEZ Aréna, Plzeň
10. srpna 2014
přátelsky

Naposledy se oba týmy potkaly čtvrtého září roku 2011. Těsnou výhru tehdy ve Weidenu zaznamenali Západočeši, kteří vyhráli 3:2. Modrobílí se dostali do vedení zásluhou Dudy, jenže soupeř dokázal vývoj utkání otočit ve svůj prospěch. Podobná věc se ale podařila i indiánům, po brankách Mrňi a Petrušky nakonec ovládli zápas. Dvě asistence si připsal Kratěna. Jakou zápletku bude mít utkání tentokrát?

O soupeři

Norimberk je typickým německým hokejovým týmem. Jeho hráče tvoří převážně Němci a Kanaďané, či Švéd a Američan. V minulosti zde působil explzeňský Petr Přikryl či Jan Platil, nyní Češi chybí.

Klub, který byl založen teprve v roce 1980, sídlí v Arena Nürnberger, což je multifunkční komplex z roku 2001, jenž pojme na hokej 8200 diváků, klubové barvy jsou červená a modrá.

Tým z Norimberku platí v Německu za poměrně úspěšný, v play-off se však nedaří uspět. Typickým příkladem je loňská sezóna. Třetí místo v základní části se vytratilo ve čtvrtfinále proti Wolfsburgu 2:4 na zápasy.

Pokud vás zaujal název Thomas Sabo, věřte, že se nejedná o jméno slavného místního hráče či zakladatele klubu, ale o značku šperků s téměř třicetiletou tradicí.

Vstupenky

Vstupenky bez udání místa budou prodávány jako obvykle v den utkání přímo na pokladnách ČEZ Arény, jednotná cena je stanovena na 50 Kč. Majitelé permanentních vstupenek mají po předložení potvrzení o koupi vstup zdarma, svůj lístek si ovšem již nyní můžete zakoupit i na sazkaticket.cz

Výsledky indiánů v přípravě:

HC Rebel Havlíčkův Brod 1
HC Škoda Plzeň 3
(0:2, 1:0, 0:1)





Branky a nahrávky: 34. Zítka (Maliník, Minárik) – 16. Moravčík (Tulačka), 19. Dvořák (Sýkora, Pejchar), 60. Simon (Moravčík).
HC Škoda Plzeň: Polívka (Pacl) – Marcel, Moravčík, Pavlíček, Grin, Prokop, Ferenc, Sklenička – Schleiss, Simon, Beran, Sýkora, Lev, Kepka, Pejchar, T. Sýkora, Dvořák, Vlach, Kristl, Tulačka.

HC Škoda Plzeň 3
ČEZ Motor České Budějovice 4sn
(0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)





Branky a nahrávky: 22. Pejchar (T. Sýkora), 37. T. Sýkora (J. Sýkora, Pejchar), 48. J. Sýkora – 19. Pajič (Březina, Boháč), 38. Parýzek (Přibyl), 55. Růžička (Straka), rozh. náj. Švec.
HC Škoda Plzeň: Polívka (Machovský) – Sklenička, Grin, Pavlíček, Ferenc, Prokop, Marcel – Pletka, Kašpařík, Balej – J. Sýkora, T. Sýkora, Pejchar – Schleiss, Tulačka, Beran – Vlach, Kristl, Kepka.

HC Slavia Praha 4
HC Škoda Plzeň 1
(2:1, 2:0, 0:0)






Branky a nahrávky: 3. Sklenář (Stloukal), 19. J. Doležal (Čermák, Krejčí), 27. Krejčí (Čermák, J. Doležal), 39. Heřman – 4. Kašpařík (Balej).
HC ŠKODA Plzeň: Machovský (Mensator) – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Mozík, Boháč, Ferenc, Moravčík – Lev, Simon, Beran – Schleiss, Kašpařík, Balej – J. Sýkora, T. Sýkora, Dvořák – Přikryl.

HC Škoda Plzeň 0
HC Energie Karlovy Vary 2
(0:2, 0:0, 0:0)




Branky a nahrávky: 12. Heizer (Hruška D., Schusser), 15. Hruška R. (Vaněk).
HC Škoda Plzeň: Mensator – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Mozík, Moravčík, Grin, Sklenička, Pletka, Simon, Schleiss, Lev, Kašpařík, Balej, Beran, Přikryl, Dvořák