Matěj Machovský #35

Matěj Machovský: Jestli budu jednička? Důležitější jsou výhry týmu

Plzeň - V utkání proti Litvínovu dostal v brance Škodovky šanci Matěj Machovský, který si nevedl vůbec špatně a i díky jeho zákrokům hlavně v první části Plzeň remizovala s Litvínovem a následně podlehla v dodatečných nájezdech.

Utkání s Litvínovem jste prohráli až po nájezdech. Jak hodnotíte toto utkání?
Dostávali jsme se do toho dlouho a nakonec ten výsledek 2:2 a prohra na nájezdy není úplně špatná, ale samozřejmě výhra by byla lepší.

V čem bylo utkání s Litvínovem specifické nebo se nijak nelišilo od předchozích?
Litvínov je strašně útočný tým a dneska se nám je povedlo udržet, akorát v závěru měli pár nebezpečných dorážek. Jejich výhodou je určitě stabilní kádr, hráli prakticky v nejsilnějším složení a moc se ten tým neměnil.

Jak vnímáte boj o pozici jedničky pro novou sezónu? Já to nějak neřeším, trenér přijde, a buď řekne, chytáš, nebo nechystáš. Někdo možná cítí, jak to bude, ale nebaví se o tom a já si taky myslím, že to je předčasné. S Mensim to byl boj a s Polívcem je to ještě ostřejší konkurence, ale je to úplně jedno, hlavně abychom vyhrávali. Rozhodne aktuální forma.

Extraliga začíná už za tři týdny, je znát, že se začátek sezóny blíží? Blíží se to hodně a je na čase začít v přípravě taky porážet ty ligové týmy, protože jsme zatím s nimi prohrávali. Točí se to zatím hodně, hlavně obrana zatím nehraje v moc stabilním složení.