Ohlasy přátelsky se SLA

Petr Kadlec: Je vidět, že se postupně zlepšujeme

Plzeň - V posledním utkání přípravy na domácím hřišti dokázali Škodováci využít domácího ledu ke čtvrté výhře v přípravě.

Jak hodnotíte vystoupení proti Slavii, které jste přerušili vítěznou sérii?
První zápas nám proti nim nevyšel, což jsme chtěli napravit. Je vidět, že se zlepšujeme a sehráváme. Stále je tam spousta chyb, ale už nám třeba nejezdí dva na jednoho, což dnes nebylo ani jednou, ale v těch předchozích zápasech neustále.

Jaké to bylo z vašeho pohledu nastoupit proti Slavii, kde jste toho odehrál opravdu hodně?
Samozřejmě tam znám spoustu lidí a je to trochu zvláštní. Byl jsem tam strašně dlouhou dobu a nedá se to jen tak vymazat.

Start ligy se blíží, vnímáte to ještě jako dlouhou dobu nebo už také je cítit nervozita?
Máme teď docela nahuštěný program, který uteče asi hodně rychle. Je potřeba, abychom se sehráli v plné sestavě, ale stále nám někdo chybí, teď to bylo třeba hlavně díky reprezentaci.

Budou stačit tři zápasy na to, aby jste se sehráli?
Určitě budou. Zápas to prověří více, ale i na tréninku se můžeme hodně sehrát, ale aspoň v tom jednom zápase by to chtělo hrát v kompletní sestavě a zkusit si i různé varianty.

Zatím se nedaří dávat moc gólů, čím si to vysvětlujete?
Hráli jsme zápasy, kdy jsme dostávali spoustu gólů, tak jsme se na to zaměřovali a tolik se nezaměřovali na ten útok, ale doufám, že ná to tam začne padat. Liga je liga a tam se teprve ukáže.

V posledních třech zápasech jste hrál ve dvojici s Lukášem Pulpánem, jak vám tato spolupráce klape?
S Lukášem jsme si řekli, že to budeme hrát jednoduše a hlavně nedostat gól, což se nám zatím daří a snad jsme ještě při naší účasti na ledě neinkasovali. Hlavně jsme si řekli, že tam nesmíme vymýšlet žádné blbosti.

Jak si zvykáte na změny modrých čar, je to výrazná změna pro hráče?
Zúžení středního pásma je znát. Ten přechod je znát, je to hodně rychlé. Je to jiné, nedokážu říct, jestli lepší nebo horší, ale je to jiné. Mohlo by to pomoc při přesilovkách a uvidíme, jestli to pomůže, aby padalo více gólů.