Preview 3. kolo

ČEZ Aréna uvidí ve třetím kole derby!

Plzeň – Hned třetí kolo bude v znamení západočeského derby. Oba týmy se již letos dvakrát potkaly v přípravě a vždy uspěl hostující tým.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

ČEZ Aréna, Plzeň
16. září 2014
3. kolo hokejové Tipsport extraligy

V předloňské sezóně si po čtyřech vzájemných duelech indiáni s Karlovarskými rozdělili body rovným dílem. Už ve čtvrtém kole po dramatické bitvě hosté v lázeňském městě prohráli těsně 4:5. Za doprovodu televizních kamer ale doma svému soupeři porážku vrátili a zvítězili jasně 5:2. Pravidlo můj dům, můj hrad vzalo za své hned v dalších dvou střetnutích. V nich se pokaždé radovali hosté. Nejprve indiáni dobyli varský led 2:1, aby si pak Energie vzala body zpět po výhře 3:2 v městě piva. Vloni se po předlouhé době ve vzájemných zápasech prodlužovalo, když indiáni ztratili vedení v poslední minutě. Nakonec ovšem před vlastním publikem uspěli v nájezdech. Vše pak odčinili v lázeňském městě, když uspěli 2:1. Svou loňskou dominanci v derby demonstrovali Plzeňáci v dalších dvou utkáních, když vždy uspěli 5:3 a soupeři tak za celou sezónu darovali jediný bod! Jenže letos Energie sérii rázně uťala hned v prvním vzájemném měření sil, když na západě Čech uspěla 2:0. Jenže i indiáni vyloupili led soupeře v odvetě, i když až v prodloužení. Jakou zápletku bude mít derby tentokrát?

Změny v kádru

Energie ani v loňské sezóně nenaplnila byť nejmenší přání fanoušků a vedení tak po roce znovu sáhlo k velkým změnám v kádru. Tým opustili i dva neproduktivnější hráči – Martin Zaťovič zamířil do KHL, Roman Vlach do Zlína. Dále pak Petr Pohl zkusí v Německu ligu v dresu Eisbären Berlín, Michal Gulaši Švédsko. Jiří Drtina a Marek Hovorka se vydali do Chomutova, Dávid Buc do Znojma, Martin Parýzek do Českých Budějovic a hostování vypršelo i Tomáši Mickovi, Martinu Rýdlovi či Janu Dreslerovi. V týmu již nebude nadále působit ani Milan Kytnár, Radek Dlouhý, Daniel Vachutka, Branislav Kubka a David Zucker. Naopak tým posílil o hráče ze slovenské extraligy - Lotyše Jurise Štalsa, Radeka Deyla a Radomír Heizera. Posilou je i Roman Pšurný z Litvínova, jenž přichází na hostování, Radek Duda z Plzně, Vladimír Sičák ze Sparty a David Hruška ze Znojma.

Letní příprava

Karlovy Vary odehrály v přípravě deset utkání a své výhry oproti prohrám rozdělily fifty fifty. Podlehly v Chomutově a čtyřikrát doma – s Vladivostokem, Litvínovem, Plzní a Slavií, naopak slavily na ledě indiánů, v Litvínově, Skalici, ve Zlíně a v odvetě s Vervou. Samotný start v extralize se ovšem Západočechům příliš nevyvedl, na úvod nového ročníku padly 0:5 v Litvínově a 3:4 s Vítkovicemi.

Výsledky posledních zápasů:

HC Škoda Plzeň 2
HC Verva Litvínov 3sn
(1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)





Branky a nahrávky: 4. Kubalík (Michel, Machovský), 33. Mozík (Balej, Pletka) – 27. Ručinský (Hanzl), 59. Lukeš (Ručinský), rozhodující nájezd Hanzl.
HC ŠKODA Plzeň: Machovský – Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Pletka, Simon, Kratěna – Beran, Lev, Balej – J. Sýkora, T. Sýkora, Dvořák – Kubalík, Michel, Schleiss.



HC Energie Karlovy Vary 3
HC Vítkovice Steel 4
(1:1, 1:3, 1:0)



Branky a nahrávky: 13. D. Hruška (Duda), 36. V. Tomeček (Heizer, Skuhravý), 42. Balán (D. Hruška) – 2. Němec (Káňa), 32. Roman (Svačina, Vandas), 35. Roman (Huna, Svačina), 37. Svačina (Zíb, Roman).
HC Energie Karlovy Vary: Závorka (37. Habal) – Harant, Sičák, Šmach, Redlihs, Kvapil, Deyl, Dvořák – Duda (C), Kverka, Štals – D. Hruška (A), Balán (A), Vachovec – V. Tomeček, Skuhravý, Heizer – Koblasa, R. Hruška, Pšurný – Gorčík.