Ohlasy 3. kolo

Máme jiný tým, budeme hrát jiný hokej, láká Jozef Balej diváky na líté bitvy

Plzeň - Škodovka dvě kola čekala na výhru. Po prohře na Spartě a smolně ztracených dvou bodech s Litvínovem na svém ledě dnes přivítala Vary. Energii se zatím v letošní sezóně nedaří a právě proti trápícímu se týmu započetli indiáni první plný bodový zisk. "Je důležité, že jsme dotáhli tenhle těsný zápas do vítězného konce," říká Jozef Balej.

Plzeň od páté minuty prohrávala gólem Pšurného. Ačkoliv indiáni svého soka výrazně přestříleli, gólmana Habala překonat nedokázali. To se povedlo až ve třetině druhé. Jozef Balej zkusil na mladého brankáře Energie fintu, která prošla, a byl z ní vyrovnávací gól. "Myslím si, že to byla shoda náhod. Zkusil jsem si zařvat, ani jsem nevěděl, jestli mě jejich. Ale nahrál mi, tak asi slyšel," popsal Balej situaci, kdy si ho Habal spletl se svým spoluhráčem a přímo mu poslal puk na hokejku. "Řval jsem mu od mantinelu, nakonec mi to hezky hodil. Byla to taková haluz, prostě štěstí. Hráči to na sebe takhle někdy zkoušejí, že si zakřičí. Někdo to ignoruje, on mě prostě vyslyšel, usmíval se po zápase šťastný střelec.

Po svém gólu se velmi emotivně radoval, radost z ně doslova prýštila do všech koutů plzeňského stadionu. "Chtěl jsem nakopnout tým. Také potom bylo vidět, že jsme se hodně zvedli, vyhecovali se. Každý se vzájemně povzbuzoval, střídačka žila dohromady. Je to jenom dobře, může nám to pomoci do dalších zápasů," vysvětlil svojí oslavu.

Plzeň se vždy vyznačovala útočným hokejem. Své soupeře dostávala pod tlak drtivou ofenzivou. Hodně branek inkasovala, ale ještě více jich byla schopná dát. To se nyní však mění. "Budeme teď vyhrávat jiným stylem," míní útočník s číslem jedenáct, který se do Plzně vrátil po jedné sezóně v Chomutově. "Budou to vydřená vítězství a možná to bude ještě lepší pro diváky, zápasy budou zajímavější. Jsou tu jiní hráči, mladí hráči. Už tu nemáme tolik těch útočných hráčů. Máme jinak poskládané mužstvo, ten hokej musí být taky jiný," rozvíjí svou myšlenku Balej.

Stejně jako v neděli Plzeň před koncem třetí třetiny vedla o jednu branku. Dostala možnost přesilové hry, nehrnula se však zběsile do útoku, spíše si hlídala zadní vrátka. Hráči nechtěli opakovat situaci s Litvínovem, kde ztratili vítězství v posledních minutách. "Říkal jsem, že musíme hrát zodpovědně, jedině tak jsme mohli vyhrát. Tohle nám zvedlo sebevědomí, že umíme dotáhnout i takhle vyrovnané zápasy do vítězného konce. Máme fakt všichni velkou radost," zakončil po prvním vítězném zápase pro Škodovku v nové hokejové sezóně.